Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Facebook: Nu există absolut nicio dovadă că vreo forță externă ar fi folosit rețeaua socială pentru influențarea votului privind Brexit

Facebook: Nu există absolut nicio dovadă că vreo forță externă ar fi folosit rețeaua socială pentru influențarea votului privind Brexit

Un articol de: Vladimir Ionescu - 24 Iun 2019, 18:26
Facebook: Nu există absolut nicio dovadă că vreo forță externă ar fi folosit rețeaua socială pentru influențarea votului privind Brexit Sursă foto: hepta.ro Externe

Nu există „absolut nicio dovadă” că forțe externe, precum Rusia, au folosit Facebook pentru a vâna utilizatori și pentru a influența referendumul pentru Brexit, a anunțat cea mai mare rețea socială a lumii, luni, potrivit Reuters.

Nick Clegg, directorul Facebook pentru afaceri globale și fost vicepremier al Regatului Unit, susține că rețeaua a realizat două analize complete asupra datelor pe care le deține referitoare la referendumul din 2016. În urma evaluării, Clegg declară că nu a fost găsită nicio dovadă care să ateste vreo tentativă semnificativă de a influența rezultatul din exterior.

Cei care se opun Brexitului au ridicat multe semne de întrebare cu privire la rolul Rusiei în desfășurarea votului. Totuși, autoritățile britanice au anunțat că nu au găsit nicio dovadă a presupuselor ingerințe ruse, în timp ce Moscova a negat în repetate rânduri o eventuală implicare în proces.

În acest context, Nick Clegg, vicepremier între 2010 și 2015 și o figură foarte vocală a taberei anti-Brexit, a explicat că rădăcinile euroscepticismului britanic existau cu mult înainte de lansarea Facebook, dar și că acestea au fost promovate de media tradiționale de-a lungul anilor.

„Deși înțeleg, totuși, de ce oamenii are vrea să pună criza din politica britanică pe seama unui complot sau a unei conspirații - sau chiar pe seama folosirii noilor media sociale în scopuri netransparente - îmi e teamă că rădăcinile euroscepticismului sunt foarte, foarte adânci”, a spus Nick Clegg pentru BBC Radio.

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Facebook