Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Facebook, în centrul unui nou SCANDAL: Compania lui Zuckerberg ar fi acordat acces preferențial la datele utilizatorilor pentru anumite firme (VIDEO)

Facebook, în centrul unui nou SCANDAL: Compania lui Zuckerberg ar fi acordat acces preferențial la datele utilizatorilor pentru anumite firme (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 06 Dec 2018, 09:47
Facebook, în centrul unui nou SCANDAL: Compania lui Zuckerberg ar fi acordat acces preferențial la datele utilizatorilor pentru anumite firme (VIDEO) Externe

Facebook este implicată într-un nou scandal. Compania lui Zuckerberg este acum acuzată că a acordat acces preferenţial la datele utilizatorilor pentru unele companii şi, în acelaşi timp, l-a restricţionat pentru altele, informează businessinsider.com.

Parlamentarul britanic Damian Collins a dat publicității documente interne ale Facebook, care ar demonstra că anumite companii au beneficiat de acces preferențial la datele utilizatorilor rețelei de socializare. Collins a obținut documentele de la Ted Kramer, fondatorul companiei de software Six4Three. 

Astfel, acesta a prezentat 223 de pagini ale unor mesaje trimise între angajați ai Facebook, inclusiv ale lui Mark Zuckerberg, care arată că această companie încearcă să obțină venituri prin vânzarea accesului la datele personale ale utilizatorilor. Mai mult, potențialilor rivali le era blocat acest acces.

Parlamentarul afirmă totodată, că documentele "ridică întrebări importante despre modul în care Facebook a folosit datele utilizatorilor, politicile de lucru cu dezvoltatorii de aplicații și cum s-au folosit de poziția sa dominantă pe piața social media". Acesta mai susţine că Facebook a avut o atitudine agresivă privind aplicațiile concurente prin blocarea accesului la datele utilizatorilor.

Reacţia Facebook nu a întârziat să apară. Reprezentanţii companiei conduse de Zuckerberg au afirmat că documentele pot fi înșelătoare fără a fi puse în contextul în care au fost făcute comunicările interne respective.
”Așa cum am spus de mai multe ori, documentele Six4Three (...) sunt doar o parte a poveștii și sunt prezentate într-un mod foarte înșelător, fără a fi puse în context. (...) Susținem în continuare schimbările pe care le-am făcut în 2015 pentru a împiedica utilizatorii să împărtășească datele prietenilor lor cu dezvoltatorii. (...) Dar faptele sunt clare: nu am vândut niciodată datele utilizatorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Mark Zuckerberg