Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe FBI în ALERTĂ! Fiul Osama bin Laden a JURAT să RĂZBUNE moartea tatălui său prin războaie sângeroase

FBI în ALERTĂ! Fiul Osama bin Laden a JURAT să RĂZBUNE moartea tatălui său prin războaie sângeroase

Un articol de: - 13 Mai 2017, 17:52
Foto: The Telegraph Externe

Băiatul lui Osama bin Laden a promis atacuri sângeroase în Vest. El vrea să se răzbunare pentru moartea tatălui său. Hamza bin Laden, despre care auoritățile spun că ar avea acum 28 de ani, i-a promis tatălui că moartea lui nu va fi uitată, potrivit click.ro

„Calea jihadului de dragul lui Dumnezeu este ceea ce trăim acum!” spunea Hamza bin Laden.

Un fost agent FBI care a condus biroul investigației al Queda, după atacul de la 11 septembrie, a dat aceste informații publicității într-un viitor episod din „60 minutes”. Acesta a declarat că scrisoarea, descoperită asupra lui bin Laden când a fost ucis de Forțele Marine Americane în 2011, este examinată.

Este vorba despre o scrisoare personală, sustrasă în timpul raid-ului care l-a ucis pe Osama bin Laden. Potrivit informațiilor din scrisoare, fiul liderului al Qaeda, un tânăr care și-a iubit tatăl, vrea să ducă mai departe ideologiile criminale ale acestuia. S-ar crede că acest fiu conduce o grupare mult mai puternică și mai mare decât al Qaeda și are de gând să răzbune moartea tatălui său.

„El i-a spus lui că își amintește fiecare privire, fiecare zâmbet pe care i l-a dat, fiecare cuvânt spus. Se consideră ca o forță de oțel. «Calea jihadului de dragul lui Dumnezeu, este ceea ce trăim»”, a spus fostul agent. 

SUA l-a numit pe Hamza „conceput special pentru terorismul mondial”, aceeași descriere pe care a primit-o și tatăl său. Se pare că el a moștenint și vocea tatălui său. Potrivit agentului, Hamza plănuia să ia controlul de mic copil și obișnuia să apară în diferite filmulețe propagandistice.

În 2015, Al Qaeda a transmis un mesaj audio de la Hamza, prin care revendicau atacurile teroriste din Londra, Washington și Paris. În ultimii doi ani, acesta a realizat patru mesaje prin care revendica atacurile din Vest.

„Acesta pare că spune: Americanilor, venim și voi veți simți asta. Ne vom răzbuna pentru ceea ce i-ați făcut tatălui meu”, a adăugat agentul Soufan.

 

Citeşte mai multe despre:   Osama bin Laden
 
Loading...