Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe FBI poate cerceta înregistrările convorbirilor telefonice ale jurnaliștilor cu aprobarea unor oficiali guvernamentali, dar fără mandat judecătoresc

FBI poate cerceta înregistrările convorbirilor telefonice ale jurnaliștilor cu aprobarea unor oficiali guvernamentali, dar fără mandat judecătoresc

Un articol de: - 01 Iul 2016, 15:19
Externe

Biroul Federal de Investigații din SUA (FBI) poate cerceta înregistrările convorbirilor telefonice ale jurnaliștilor cu aprobarea a doi oficiali guvernamentali în cadrul unui proces de supraveghere secretă, fără a fi nevoie de existența unui mandat judecătoresc, informează Reuters citând un document publicat de site-ul The Intercept, fără a cita surse.

Documentul, care poate fi accesat aici, a fost descris drept o anexă clasificată a Ghidului pentru operațiuni și investigații interne al FBI (DIOG) și este datat 16 octombrie 2013. Jurnaliștii de la Reuters nu au putut verifica autenticitatea acestui document.

Ca răspuns la o solicitare a agenției de presă, purtătorul de cuvânt al FBI, Christopher Allen, a anunțat: ''Postăm o versiune editată a DIOG pe website-ul nostru. Nu sunt în poziția de a comenta sau autentifica vreo altă versiune''.

The Intercept arată că, potrivit documentului citat, urmărirea datelor referitoare la convorbirile telefonice ale unui jurnalist vizat de o dispoziție (circulară) privind securitatea națională (NSL) necesită consimțământul suplimentar al consilierului general al FBI și al asistentului directorului general al diviziei sale pentru securitate națională, în afara aprobării ierarhice obișnuite.

Printre redactorii The Intercept se numără Glenn Greenwald, Laura Poitras și Jeremy Scahill, care sunt implicați în scandalul privind dezvăluirile făcute de fostul consultant al Agenției de Securitate Națională a SUA, Edward Snowden, privind programele globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane.

 

Citeşte mai multe despre:   FBI,   înregistrări,   jurnalisti