Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ŞOC la adresa economiei mondiale! DECIZIE MAJORĂ a FED: Rata dobânzii a ajuns la cel mai ridicat nivel de la criza din 2008 încoace

ŞOC la adresa economiei mondiale! DECIZIE MAJORĂ a FED: Rata dobânzii a ajuns la cel mai ridicat nivel de la criza din 2008 încoace

Un articol de: B1.ro - 14 Iun 2018, 17:21
Externe

Decizie majoră a Băncii Centrale din SUA (Rezerva Federală - Fed).
Fed a majorat miercuri la un interval cuprins între 1,75% şi 2,00% dobânda de politică monetară, acesta fiind cel mai ridicat nivel de la criza mondială din 2008 încoace. 

De asemenea, majoritatea oficialilor Fed se aşteaptă la încă două majorări ale costului creditului în acest an, faţă de o singură creştere a ratei dobânzii previzionată anterior. Decizia de miercuri a reprezentat a şaptea majorare a costului creditului din 2015, notează Agerpres. 
Preşedintele Fed, Jerome Powell, a apreciat că majorarea numărului de locuri de muncă din SUA sprijină creşterea veniturilor şi încrederea în economie, în timp ce expansiunea externă şi reducerile de taxe vor stimula suplimentar avansul PIB-ului Americii. Şeful Fed a avertizat că sunt în creştere temerile legate de comerţ, iar aceste incertitudini determină firmele să-şi amâne investiţiile şi angajările. 

"Efectiv, nu vedem aceste temeri în cifre", a adăugat Jerome Powell.

Oficialii Fed se aşteaptă ca rata inflaţiei să crească anul acesta aproape de ţinta de 2%.

Majorarea ratei dobânzii vine într-un moment în care rata şomajului în SUA este la 3,8% - cel mai redus nivel din ultimele aproape două decenii - iar inflaţia este în creştere. 

Analiştii avertizează că ratele mai mari ale dobânzilor ar putea provoca turbulenţe pe unele pieţe emergente. Ratele scăzute ale dobânzilor au determinat în ultimii ani investitorii să-şi aducă banii pe pieţele mai riscante, pentru profituri mai mari.

Citeşte mai multe despre:   Fed,   SUA,   Jerome Powell
 
 
 
Loading...