Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Federica Mogherini: Uniunea Europeană se opune colonizării israeliene

Federica Mogherini: Uniunea Europeană se opune colonizării israeliene

Un articol de: - 17 Noi 2014, 23:09
Federica Mogherini: Uniunea Europeană se opune colonizării israeliene Foto: telegraph.co.uk Externe

Uniunea Europeană ”se opune ferm” continuării colonizării în teritoriile palestiniene, refuzând însă orice ”sancțiune” împotriva Israelului, a afirmat luni șefa diplomației europene, Federica Mogherini, citată de AFP.

Federica Mogherini a dezmințit existența unui document pregătitor al UE privind sancțiuni împotriva Israelului, după cum indica la sfârșitul săptămânii trecute cotidianul israelian Haaretz.

”Nu există un plan de acest tip”, a declarat ea în cursul unei conferințe de presă.

”Discuțiile noastre din prezent se axează pe modul în care să ne angajăm într-o manieră pozitivă cu Israelul și palestinienii pentru a relansa procesul de pace, nu pe faptul de a sancționa sau izola pe cineva”, a subliniat Federica Mogherini.

Într-un comunicat publicat la încheierea reuniunii lunare de la Bruxelles, miniștrii europeni de externe au afirmat că ”UE se opune ferm recentei exproprieri de terenuri în apropiere de Betleem, noilor proiecte de construcții” și ”continuării demolărilor, inclusiv proiectelor finanțate de către UE”.

De altfel, UE interzice din luna ianuarie orice finanțare prin fonduri europene a unor programe sau firme care activează în colonii.

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana