Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Femeia s-a trezit din comă după 27 de ani. Primul cuvânt pe care l-a rostit i-a făcut pe toţi din jur să plângă

Femeia s-a trezit din comă după 27 de ani. Primul cuvânt pe care l-a rostit i-a făcut pe toţi din jur să plângă

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Oct 2020, 15:48
Femeia s-a trezit din comă după 27 de ani. Primul cuvânt pe care l-a rostit i-a făcut pe toţi din jur să plângă Externe

O femeie din Emiratele Arabe Unite a uimit, pur şi simplu, lumea medicală în momentul în care şi-a revenit din comă, după 27 de ani.

 

Cum a ajuns femeia într-o stare vegetativă?

 

Dar, să începem cu accidentul care a adus-o pe respectiva doamnă în comă. Avea doar 32 de ani când a suferit un accident teribil, un autobuz intrând frontal în mașina cu care se deplasa. Ca urmare a rănilor severe, femeia a intrat într-o comă profundă, din care nu s-a mai trezit timp de 27 de ani. Aproape miraculos, când nimeni nu mai spera la acest moment, femeia a revenit la viață. Era anul 1991. 

La momentul respectiv, tânăra se afla în mașină alături de băiețelul ei de 4 ani, Omar Webair, și de cumnatul ei. Băiețelul a scăpat nevătămat grație faptului că ea și-a folosit corpul pentru a-și proteja copilul. Peste ani, băiețelul a povestit cum s-a petrecut totul. "Când a văzut autobuzul venind spre noi, ea m-a luat în braţe pentru a mă proteja de impact", a declarat Omar, ful victimei. Băiatul a scăpat doar cu câteva răni, dar mama lui a fost lovită foarte grav. Din cauza leziunilor, femeia a intrat într-o stare vegetativă.

 

Când a ieşit din comă, şi-a strigat fiul

 

În 2017, femeia a fost transferată din spitalul din Emiratele Unite într-unul din Germania, unde a fost supusă unor proceduri. Un an mai târziu de la acest moment, femeia și-a revenit miraculos. Ce i-a declanșat ieșirea din comă? O altercație dintre fiul său și personalul medical al spitalului, în 2018. Femeia s-a trezit din starea vegetatvă și i-a strigat numele fiului ei. Acesta a fost primul cuvânt pe care femeia l-a spus după 27 de ani, rpstimp în care s-a aflat în comă: "Omar". Ulterior, pacienta avea să revină în ţara ei, în Emiratele Arabe Unite, unde şi acum este supusă fizioterapiei şi recuperării.
 

L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Citeşte mai multe despre:   comă