Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Imagini revoltătoare: Femeile medic din China, rase în cap înainte de a fi trimise în zonele afectate de coronavirus (VIDEO)

Imagini revoltătoare: Femeile medic din China, rase în cap înainte de a fi trimise în zonele afectate de coronavirus (VIDEO)

Un articol de: - 19 Feb 2020, 18:04
Externe

O serie de imagini cu zeci de doctorițe și asistente din China, ce sunt tunse zero, au stârnit revoltă în mediul online.

Femeile, angajate ale Spitalului Provincial pentru Femei și Copii din Gansu sunt “pregătite” pentru a fi trimise în Wuhan, centru epidemiei de coronavirus.

Pregătirea constă și în tunderea acestora, ca o modalitate de a preveni infecția.

Femeile sunt surprinse plângând, ceea ce a stârnit revoltă. Controversa a început atunci când ziarul local Gansu Daily a publicat o filmare pe contul de pe o rețea socială. 

Unii utilizatori de social media acuză că spitalul a folosit imaginile pentru a atrage atenția asupra „sacrificiilor” făcute pentru combaterea epidemiei. Un alt comentator a spus că este „inacceptabil ca spitalul să-și forțeze angajații să se jertfească pentru a promova spiritul devoțiunii”.

Reprezentanții acestuia au negat, afirmând că femeiele s-au oferit voluntare pentru a pleca în Wuhan și pentru a se rade în cap.

Imagini revoltătoare: Femeile medic din China sunt rase în cap înainte de a fi trimise în zonele afectate de coronavirus

 

Citeşte mai multe despre:   China