Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Femeile tinere care apelează la fertilizarea in vitro, cu 56% mai predispuse la cancer mamar

Femeile tinere care apelează la fertilizarea in vitro, cu 56% mai predispuse la cancer mamar

Femeile care apelează la vertilizarea in vitro în jurul vârstei de 20 de ani sunt mult mai predispuse să dezvolte cancer mamar, în comparație cu cele care urmează alte tratamente de fertilitate, potrivit unui studiu australian, citat de Daily Mail.

Astfel, la femeile care au luat medicamente pentru fertilitate și au apelat la metoda in vitro în jurul vârstei de 24 de ani s-au observat 56% șanse de a face cancer la sân, în comparație cu un alt grup de femei, care au urmat un alt trament de fertilizare.

Totuși, specialiștii nu au observat un risc crescut de cancer la femeile de peste 40 de ani care urmează tratamente de fertilizare, indiferent dacă este in vitro sau nu.

Rezultatul a venit în urma studiului a peste 21.000 de femei și a fost publicat în revista „Fertilitate și Sterilitate”.

Autoarea studiului, Louise Stewart, a explicat că riscul crescut de cancer la femeile tinere poate fi explicat prin faptul că ele sunt expuse la niveluri ridicate de estrogen în timpul ședintelor de tratament in vitro.