Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fenomen astronomic rar în noaptea de 27 spre 28 septembrie: Super Lună și eclipsa de Lună, produse simultan

Fenomen astronomic rar în noaptea de 27 spre 28 septembrie: Super Lună și eclipsa de Lună, produse simultan

Un articol de: - 03 Sep 2015, 18:35
Fenomen astronomic rar în noaptea de 27 spre 28 septembrie: Super Lună și eclipsa de Lună, produse simultan Foto: urbanpost.it Externe
Un fenomen astronomic spectaculos va avea loc în noaptea de 27 spre 28 septembrie, de aceea ar fi bine să va îndreptați privirea spre cer pentru că un astfel de fenomen nu a mai avut loc de 30 de ani și nici nu va mai putea fi admirat decât peste două decenii.

Super Luna și eclipsa de Lună, produse simultan, vor putea fi observate din aproape toate colțurile lumii, informează The Huffington Post.

Super Luna este un fenomen care apare atunci când Luna plină pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra, astfel că apare cu 14% mai mare mult mai mare decât în celelalte nopţi cu lună plină obișnuită.

În România, fenomentul va fi parțial vizibil: “În noaptea de 27 spre 28 septembrie se produce o eclipsă de Lună, care va începe la ora 03:11, va avea maximul la 05:47 şi se va termina la 08:23. Luna va apune în jurul orei 07.15, aşa că nu toată eclipsa va fi vizibilă. Totuşi putem vedea totalitatea, când Luna se va afla la numai 15° deasupra orizontului", se spune pe site-ul Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".