Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fenomen climatic fără precedent, descoperit de oamenii de știință: Consecința ar fi disparția celor patru anotimpuri așa cum au fost cunoscute până acum (VIDEO)

Fenomen climatic fără precedent, descoperit de oamenii de știință: Consecința ar fi disparția celor patru anotimpuri așa cum au fost cunoscute până acum (VIDEO)

Un articol de: - 01 Iul 2016, 14:51
Foto: twitter.com/IvorCrotty Externe

Oamenii de știință au descoperit un fenomen fără precedent care ar putea însemna sfârșitul celor patru anotimpuri în felul în care le cunoșteam până acum. Este vorba despre faptul că masele de aer din emisfera nordică au traversat Ecuatorul și au intrat în contract cu cele din emisfera sudică,  informează RT.com.

De obicei, cele masele de aer din nord și sud sunt complet separate întrucât căldura din zona Ecuatorului acționează ca o barieră între ele.

În mod normal, fluxurile de aer circulau de la este la vest, însă noile date arată că cele din emisfera nordică și-au schimbat direcția și sunt conectate cu cele din sud.

”Bun venit în haosul climatic. Trebuie să declarăm o urgență climatică la nivel global”, a avertizat cercetătorul Paul Beckwith, de la Universitatea din Ottawa. Acesta a averitzat că fenomenul fără precedent la care asistăm ar putea perturba aprovizionarea cu alimente în întraga lume și ar putea conduce la „tulburări geopolitice masive”.

Și ecologistul Robert Scribbler a avertizat că dacă acest fenomen va continua, ”va amenința practic integritatea sezonieră”.

Fenomen climatic fără precedent, descoperit de oamenii de știință: Consecința ar fi disparția celor patru anotimpuri așa cum au fost cunoscute până acum

 
Loading...