Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fenomen macabru în Danemarca. Nurcile ucise de teama coronavirusului ies din morminte

Fenomen macabru în Danemarca. Nurcile ucise de teama coronavirusului ies din morminte

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Noi 2020, 12:23
Fenomen macabru în Danemarca. Nurcile ucise de teama coronavirusului ies din morminte Externe

Nurcile moarte ies din mormintele din Danemarca, după ce graba sacrificării a milioane de animale din cauza temerilor unei mutații a coronavirusului a dus la îngroparea acestora la mică adâncime. Fenomenul macabru îi îngrozește pe danezi.

 

 

Nurcile omorâte în Danemarca ies din morminte

 

 

Danemarca se confruntă cu un fenomen macabru care îngrozește populația și alertează autoritățile. Îngropate la mică adâncime, milioanele de nurci sacrificate de teama SARS-CoV-2 ies din pământ. Experții explică fenomenul prin acumularea de gaze din descopunere și, așa cum precizam, îngroparea animalelor la o adâncime prea mică.

”Pe măsură ce cadavrele se descompun, se pot forma gaze. Acest lucru face ca totul să se extindă puțin. În acest fel, în cele mai grave cazuri, nurca este împinsă din pământ”, a declarat Thomas Kristensen, un purtător de cuvânt al poliției naționale, pentru postul național de radio DR, potrivit The Guardian.

Poliția din Iutlanda de Vest, unde câteva mii de nurci au fost îngropate într-o groapă comună pe un câmp de antrenament militar, au încercat să combată fenomenul macabru aruncând pământ suplimentar deasupra cadavrelor animalelor îngropate în tranșee de un metru adâncime.

Populația se teme însă de răspândirea altor viruși, de contaminarea solului, dar și a apei.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

”Se pare că nimeni nu știe cu adevărat care sunt consecințele. Trebuie să mărturisesc că mi se pare îngrijorător. Cel puțin doi primari locali ceruseră să fie dezgropate și incinerate nurcile. În cel mai rău caz, poluarea ar putea afecta câțiva ani apa subterană de băut ”, a avertizat Susan Munster, directorul Agenției apelor pentru Jyllands Posten.

Ministerul danez al mediului a încercat să calmeze spiritele, afirmând că procesul descompunerii este temporar și nu prezintă risc de contaminare.

 

 

Scandalul sacrificării nurcilor din Danemarca, departe de a se fi încheiat

 

 

Scandalul declanșat în danemarca după uciderea  a 17 milioane de nurci din crescătorii pentru că ar fi putut fi infectate cu noul coronavirus ia amploare. Ministrul danez al alimentaţiei şi agriculturii, Mogens Jensen, şi-a anunţat demisia în data de 18 noiembrie 2020.

„Există acum numeroase îndoieli dacă acest sacrificiu are o bază științifică corectă. În același timp, Guvernul elimină mijloacele de trai pentru un număr mare de oameni fără a avea efectiv drepturile legale pentru a face acest lucru”, a declarat Jacok Ellemann-Jensen, liderul celui mai mare partid de opoziție, Venstre.

La rândul său, Frederik Waager, profesor de drept la University of Southern Denmark a precizat că ordinul de eliminare a nurcilor este „ilegal”

Citeşte mai multe despre:   Danemarca,   nurca,   COVID-19,   coronavirus