Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ferrero a anunțat lansarea unei ediții limitate de ouă Kinder albastre și roz în Marea Britanie: Decizia companiei, aspru criticată

Ferrero a anunțat lansarea unei ediții limitate de ouă Kinder albastre și roz în Marea Britanie: Decizia companiei, aspru criticată

Ferrero a anunțat că va lansa în Marea Britanie o ediție limitată de ouă Kinder colorate în roz sau albastru, relatează The Independent.

Potrivit reprezentanților companiei, ambalajul oului va avea o nuanță roz pentru fetițe și albastră pentru băieței. Astfel, cel roz va avea în interior surprize cu păpuși, în timp ce oul albastru va avea mașini.

Firma producătoare a specificat că această idee nu este un fel de stereotipizare a cumpărătorilor, ci un mod de a ajuta părinții să aleagă un ou care să conțină o surpriză potrivită pentru copilul lor.

Cercetările dinaintea lansării au demonstrat că 66% dintre părinții cumpărători sunt încântați de idee”, a declarat reprezentantul Ferrero, Charlie Cayton.

Totuși, Trisha Lowther, fondator al Let Toys be Toys, a cerut vânzătorilor să nu mai promoveze jucării specifice unui anumit sex, acest lucru introducând modele de stereotipizare printre oameni.

Este derutant să introducă pe piață ouă din ciocolată roz, cu păpuși, și albastre, cu mașini deoarece reprezintă doar o modalitate de stereotipizare pe care ei nu o recunosc. Așa își vor pierde mulți din cumpărătorii potențiali, care vor fi dezamăgiți de alegerea făcută”, a declarat Lowther.

Ferrero a precizat că noul model de Kinder Surprise va fi distribuit începând cu luna septembrie. Pentru această lansare, firma are în plan un buget de 5,3 milioane lire sterline.

Citeşte mai multe despre:   lansare,   Marea Britanie