Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fidel Castro a anunțat retragerea sa de la conducerea Partidului Comunist Cubanez

Fidel Castro a anunțat retragerea sa de la conducerea Partidului Comunist Cubanez

Fidel Castro a declarat că renunță la conducerea Partidului Comunist Cubanez (PCC), marți, anunță presa oficială, citată de The Sidney Morning Gerald.

"Raul (Castro) știe că nu voi accepta nicio responsabilitate în cadrul partidului", a afirmat Fidel Castro într-un articol publicat pe site-ul Cubadebate.cu, pentru a explica absența sa din noul comitet central al Partidului Comunist Cubanez ales luni.

Castro, 84 de ani, a fost prim-secretar al comitetului central al PCC de la înființarea partidului, în 1965.

Fidel Castro i-a cedat conducerea PCC fratelui său, Raul, căruia i-a transmis deja atributele prezidențiale, în 2006, din motive de sănătate.

Potrivit sursei precizate, cel de-al șaselea congres al PCC a aprobat programul de reforme și deschiderea propuse de președintele Raul Castro pentru a "rectifica" modelul socialist în vigoare de jumătate de secol.

Delegații congresului au votat în ședință plenară proiectul, care se referă la deschiderea sectorului privat, reducerea locurilor de muncă în sectorul public, scăderea subvențiilor de la stat, formele de autogestionare a întreprinderilor, impozite și descentralizarea aparatului de stat.

Rezultatul scrutinului și detaliile legate de măsurile aprobate urmează să fie prezentate marți la închiderea congresului.

Citeşte mai multe despre:   Fidel Castro,   conducere,   partid
 
 
 
Loading...