Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fiica lui Aleksei Navalnîi: Tatăl meu este în închisoare pentru că nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare otrăvindu-l (VIDEO)

Fiica lui Aleksei Navalnîi: Tatăl meu este în închisoare pentru că nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare otrăvindu-l (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Iun 2021, 10:45
Fiica lui Aleksei Navalnîi: Tatăl meu este în închisoare pentru că nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare otrăvindu-l (VIDEO) Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Daria Navalnaia, fiica lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al liderului rus Vladimir Putin, a susținut primul său discurs public de la aresterea tatălui său. În vârstă de 20 de ani, Daria a primit în numele lui Aleksei Navalnîi premiul pentru curaj în cadrul Summitului pentru Drepturile Omului şi Democraţie de la Geneva. În discursul ei, tânăra a susținut că tatăl său a fost închis pentru că nu a murit când a fost otrăvit, informează France 24.

 

Fiica lui Aleksei Navalnîi, primul discurs public de după condamnarea la închisoare a tatălui său

 

Prin vocea fiicei sale, Aleksei Navalnîi a transmis din detenție că dedică premiul tuturor deținuților politic din Rusia și Belarus.

"Mulţi dintre ei se află în situaţii mult mai rele decât mine, pentru că nu sunt la fel de cunoscuţi, dar trebuie să ştie că nu sunt singuri şi trebuie să ne amintim de cei care luptă pentru libertatea noastră", a precizat opozantul rus într-o scrisoare citată de fiica sa.

Fiica lui Aleksei Navalnîi: Tatăl meu este în închisoare pentru că nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare otrăvindu-l

 

Daria Navalnaia: Tatăl meu este în închisoare pentru cuvintele sale, pentru acţiunile şi convingerile sale

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

În acest context, Daria Navalnaia s-a declarat îngrijorată de ”declinul rapid al democrației” din țara sa, dar și-a exprimat speranța că ”Rusia va fi într-o bună zi liberă şi fericită aşa cum merită”.

"Tatăl meu este în închisoare pentru cuvintele sale, pentru acţiunile şi convingerile sale şi, înainte de toate, pentru că nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare" otrăvindu-l, a adăugat tânăra.

Potrivit lui Hillel Neuer, șeful ONG-ului ONU Watch, unul dintre co-organizatorii summit-ului de la Geneva, Aleksei Navalnîi a primit acest premiu pentru „curajul său extraordinar și eforturile sale eroice de a trage un semnal de alarmă cu privire la gravele încălcări ale drepturilor omului din Rusia, comise de regimul lui Putin”.

Aleksei Navalnîi, care a supraviețuit unei otrăviri cu agentul neurotoxic Noviciok, în vara anului trecut, se află acum în detenție. El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, în luna februarie, în baza unor vechi acuzații de delapidare. Opozantul lui Vladimir Putin a acuzat Kremlinul că se află în spatele încercării de asasinat, acuzație pe care oficialii ruși au negat-o în repetate rânduri.

Citeşte mai multe despre:   Aleksei Navalnii,   Rusia,   Vladimir Putin