Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Filiala Al-Qaida din Africa de Nord a dat publicității o înregistrare video în care apar șapte ostatici occidentali

Filiala Al-Qaida din Africa de Nord a dat publicității o înregistrare video în care apar șapte ostatici occidentali

Filiala Al-Qaida din Africa de Nord, AQMI, a dat publicității o înregistrare video în care apar șapte ostatici oocidentali, relatează BBC News.

Potrivit agenției ANI, care a primit înregistrarea, pe imagini apar patru francezi răpiți în Niger în urmă cu trei ani.

ANI susține că toți ostaticii, inclusiv un olandez, un suedez şi un sud-african care au fost răpiţi în nordul Mali în noiembrie 2011, par să fie sănătoşi.

Înregistrarea a fost trimisă ANI de către Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), iar Ministerul francez de Externe a anunțat că ”pare credibilă”.

"Pe baza analizei iniţiale, înregistrarea video pare predibilă şi oferă o nouă probă de viaţă pentru cei patru ostatici francezi răpiţi la Arlit (nordul Nigerului) pe 16 septembrie 2010", la o exploatare de uraniu, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei franceze, Philippe Lalliot.

Cu toate că momentul înregistrării nu era clar, ANI precizează ă mesajele cu ostaticii francezi au fost înregistrate în iunie.

"Sunt sănătos, dar sunt ameninţat cu moartea", a declarat francezul Daniel Larribe, în vârstă de 61 de ani, adăugând că el consideră autorităţile franceze responsabile de soarta sa, fără să facă alte precizări.

Ceilalţi trei ostatici francezi sunt prezentaţi ca fiind Pierre Legrand, Thierry Dol şi Marc Feret.

Olandezul Sjaak Rijke, suedezul Johan Gustafsson şi sud-africanul Stephen Malcolm au fost răpiţi în urmă cu aproape doi ani dntr-un motel, la Timbuktu, în urma unui atac în care a fost ucis un german.