Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fondatorul unui site de propagandă rusească din Finlanda a fost condamnat la închisoare pentru promovarea de materiale insultătoare şi rasiste, care conţineau declaraţii false

Fondatorul unui site de propagandă rusească din Finlanda a fost condamnat la închisoare pentru promovarea de materiale insultătoare şi rasiste, care conţineau declaraţii false

Un articol de: B1.ro - 23 Oct 2018, 17:22
Fondatorul unui site de propagandă rusească din Finlanda a fost condamnat la închisoare pentru promovarea de materiale insultătoare şi rasiste, care conţineau declaraţii false Externe

Ilya Ianițkin, fondatorul revistei de propagandă rusească MV-lehti din Finlanda, a fost condamnat de Tribunalul Districtului Helsinki la un an şi 10 luni de închisoare pentru acţiuni legate de activitatea publicaţiei online. Mai exact, atingerea adusă onoarei și demnității, instigarea la ură etnică, amenințările ilegale, încălcarea drepturilor de autor, tăinuirea banilor și încălcarea legii privind jocurile de noroc.

Instanţa a arătat că din 2014 până în ianuarie 2018 a fost redactor-șef și editor al revistelor MV-lehti și Uber Uutiset şi astfel este reponsabil de conţinutul materialelor ce apar pe aceste site-uri. 

În decizia instanței se menționează că pe MV-lehti au fost publicate o serie de materiale insultătoare și rasiste, care conțineau declarații false și detalii din viața privată. Potrivit deciziei, din punctul de vedere al libertății de exprimare nu existau motive pentru publicarea acestor materiale defăimătoare. Scopul celor publicate de MV-lehti a fost să submineze reputația unor persoane și să pună la îndoială calitățile lor profesionale, citează media-azi.md.

Un alt autor al acestei publicaţii, Johan Bäckman, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru insultarea onoarei și demnității, și hărțuirea jurnalistei Yle Jessika Aro.
Instanța a constatat că Bäckman a hărțuit-o pe Jessica Aro pentru materialele și investigațiile acesteia despre influența informațională a Rusiei. Mai mult decât atât,  Bäckman a reușit prin acțiunile sale să convingă și alte persoane să o persecute pe Aro.

Cel de-al treilea inculpat, o femeie care lucrează la site-ul lui Ianițkin, a fost condamnată la trei luni cu suspendare. Cei trei au fost obligați să plătească pagube morale în valoare de circa 136,000 de dolari.

Citeşte mai multe despre:   Finlanda