Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Finlanda este favorabilă unei abordări în două etape a aderării României la Schengen

Finlanda este favorabilă unei abordări în două etape a aderării României la Schengen

Un articol de: - 07 Oct 2015, 19:14
Finlanda este favorabilă unei abordări în două etape a aderării României la Schengen Foto: politico.eu Externe

Finlanda este favorabilă unei abordări în două etape a aderării României la Spațiul Schengen, a declarat ambasadorul acestei țări la București, potrivit Mediafax.

"Presupun că preşedinţia UE, când a pregătit Consiliul JAI, a ajuns la concluzia că sunt suficiente dovezi că nu va fi unanimitate în consiliu în această privinţă. De aceea, preşedinţia ar fi retras această chestiune de pe agendă. În ceea ce priveşte Finlanda, poziţia finlandeză vine de la guvernul anterior. Potrivit acesteia, noi am fi favorabili unei abordări în două etape a aderării la Schengen", a declarat Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei la București.

Potrivit unor surse oficiale, Finlanda a fost una dintre țările care s-au opus introducerii pe agenda Consiliului JAI din 8-9 octombrie a aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, alături de Franța, Germania și Olanda. Aceleași surse mai susțin că francezii au fost cei mai vehemenți și, într-un final, românii au fost de acord, în condiţiile în care un eventual vot negativ ar fi însemnat reluarea întregii proceduri de aderare.

Citeşte mai multe despre:   aderare,   Schengen,   Finlanda