Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fiul lui Joe Biden, viitor candidat la prezidenţialele SUA, a colaborat cu un om de afaceri ROMÂN, condamnat la ÎNCHISOARE

Fiul lui Joe Biden, viitor candidat la prezidenţialele SUA, a colaborat cu un om de afaceri ROMÂN, condamnat la ÎNCHISOARE

Un articol de: Ionescu Tudor - 28 Mai 2019, 11:46
Fiul lui Joe Biden, viitor candidat la prezidenţialele SUA, a colaborat cu un om de afaceri ROMÂN, condamnat la ÎNCHISOARE Sursă foto: Facebook / Joe Biden Externe

Fiul fostului vicepreşedinte al Statelor Unite, Joe Biden, a colaborat cu omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu, între timp condamnat şi trimis la închisoare în 2017, pe o perioadă de şapte ani, în dosarul "Băneasa", relatează Fox News.

Potrivit unui articol publicat de The New York Times, fiul lui Joe Biden şi-ar fi extins afacerile internaţionale în timpul celui de-al doilea mandat de vicepreşedinte al lui Joe Biden (intervalul 2013-2017) şi a început să se asocieze cu personaje asupra cărora autorităţile americane aveau suspiciuni.

Potrivit Fox News, investigarea activităţii lui Gabriel Popoviciu a fost iniţiată la o cerere a Statelor Unite către România de a reduce corupţia. 

Hunter Biden a mai fost, însă, criticat şi pentru faptul că a fost membru al comitetului de administraţie al companiei energetice ucraineane, Burisma Holdings, o companie cu legături directe cu Federaţia Rusă. Asta în timp ce Administraţia Obama impunea sancţiuni economice Federaţiei Ruse pentru anexarea Pen. Crimeea şi pentru crearea de instabilitate în estul Ucrainei.

Potrivit fostului primari al New York-ului, Rudy Giuliani, colaborarea lui Hunter Biden cu Gabriel Popoviciu este "un caz care cere să fie investigat. Dacă nu va fi investigat, nu avem în sistem de justiţie egal în această ţară (Statele Unite - n.r.)".

"Fiul său (al lui Joe Biden - n.r.) a fost investigat pentru un motiv foarte bub. Lucra cu cea mai coruptă companie din Ucraina, lucra pentru un oligarh ucrainean care era protejat de Putin, acelaşi Putin de care am tot auzit în ultimul timp", a declarat Rudy Giuliani.

Rudy Giuliani  fiind o altă personalitate acuzată că ar fi avut legături cu personalităţi din România cu probleme legale, în speţă cu Liviu Dragnea. 

Între timp, chiar fostul vicepreşedinte american Joe Biden a recunoscut public că l-a constrâns pe preşedintele al Ucrainei de la acea dată pentru a-l concedia pe procurorul ucrainean care investiga corupţia din compania Burisma Holdings.

În ceea ce-l priveşte pe Gabriel „Puiu” Popoviciu, acesta a fost reținut la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în 2009, sub acuzarea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Puiu Popoviciu a fost judecat pentru o pagubă adusă statului de 300 de milioane de euro prin afacerea "Băneasa", în 2017  fiind condamnat definitiv la şapte ani de închisoare. Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Foto: Gabriel „Puiu” Popoviciu