Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fiul premierului ceh susține că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale. Declarațiile tatălui său...

Fiul premierului ceh susține că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale. Declarațiile tatălui său...

Un articol de: B1.ro - 13 Noi 2018, 16:59
Fiul premierului ceh susține că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale. Declarațiile tatălui său... Externe

Fiul premierului ceh, Andrej Babis, în vârstă de 35 de ani, a declarat că a fost ținut împotriva voinței sale în Crimeea, după ce asociații tatălui său au dispus să-l trimită acolo pe fondul examinării acuzațiilor de delapidare a fondurilor Uniunii Europene.

Pe de altă parte, Babis a afirmat că fiul său a fost bolnav psihic și a negat că a fost răpit, scriind pe Facebook că "a părăsit Republica Cehă cu voința sa" și că "poliția a investigat cazul și a concluzionat că nu a existat nicio răpire".

Babis, fost ministru de finanțe, care a devenit prim-ministru în decembrie 2017, a precizat în martie 2016 că cei doi copii de la prima sa căsătorie, Andrej și fiica Adriana, au fost proprietari ai unei ferme și a unui centru de convenții din afara orașului Praga, numit Stork's Nest.

El a vorbit după ce a fost acuzat de obținerea ilegală a 2 milioane de euro (2.25 milioane dolari) în subvențiile UE pentru întreprinderile mici, ascunzându-și proprietatea asupra Nestului Stork's.

Într-un raport, fiul premierului a declarat că un om care lucra ca șofer la compania tatălui său, Agrofert, pe care l-a identificat drept Petr Protopopov, un rus, a profitat de "dorința tatălui meu de a mă face să dispar" în mijlocul scandalului Storm's Nest .

El a spus că Protopopov și soția sa, Dita Protopopova, psihiatru care l-au tratat, "s-au încrezut foarte mult și au abuzat de acea încredere".

"Protopopova mi-a spus că pot să fiu ținut într-o clinică de psihiatrie sau să merg în vacanță și am ales vacanța", a spus Babis, adăugând că vacanța sa transformat într-o "răpire".

Potrivit raportului, Babis a spus prin e-mail că a fost ținut împotriva voinței sale "de mult timp" pe peninsula ucraineană controlată de ruși, inclusiv la apartamentele închiriate din Sevastopol și Yalta.

Fără a menționa datele, el a spus că mai târziu a călătorit în Slovacia și "a scăpat în cele din urmă în Elveția cu autobuzul".

Tatăl său a numit raportul o "manipulare" și "presiune exercitată de jurnaliști asupra autorităților de aplicare a legii".

Acesta a mai spus că fiul său este pe medicamente, "trebuie să fie permanent sub supraveghere și locuiește în Elveția împreună cu mama sa”, scrie rferl.org.