Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fiul premierului ceh susține că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale. Declarațiile tatălui său...

Fiul premierului ceh susține că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale. Declarațiile tatălui său...

Un articol de: B1.ro - 13 Noi 2018, 16:59
Fiul premierului ceh susține că a fost ținut în Crimeea împotriva voinței sale. Declarațiile tatălui său... Externe

Fiul premierului ceh, Andrej Babis, în vârstă de 35 de ani, a declarat că a fost ținut împotriva voinței sale în Crimeea, după ce asociații tatălui său au dispus să-l trimită acolo pe fondul examinării acuzațiilor de delapidare a fondurilor Uniunii Europene.

Pe de altă parte, Babis a afirmat că fiul său a fost bolnav psihic și a negat că a fost răpit, scriind pe Facebook că "a părăsit Republica Cehă cu voința sa" și că "poliția a investigat cazul și a concluzionat că nu a existat nicio răpire".

Babis, fost ministru de finanțe, care a devenit prim-ministru în decembrie 2017, a precizat în martie 2016 că cei doi copii de la prima sa căsătorie, Andrej și fiica Adriana, au fost proprietari ai unei ferme și a unui centru de convenții din afara orașului Praga, numit Stork's Nest.

El a vorbit după ce a fost acuzat de obținerea ilegală a 2 milioane de euro (2.25 milioane dolari) în subvențiile UE pentru întreprinderile mici, ascunzându-și proprietatea asupra Nestului Stork's.

Într-un raport, fiul premierului a declarat că un om care lucra ca șofer la compania tatălui său, Agrofert, pe care l-a identificat drept Petr Protopopov, un rus, a profitat de "dorința tatălui meu de a mă face să dispar" în mijlocul scandalului Storm's Nest .

El a spus că Protopopov și soția sa, Dita Protopopova, psihiatru care l-au tratat, "s-au încrezut foarte mult și au abuzat de acea încredere".

"Protopopova mi-a spus că pot să fiu ținut într-o clinică de psihiatrie sau să merg în vacanță și am ales vacanța", a spus Babis, adăugând că vacanța sa transformat într-o "răpire".

Potrivit raportului, Babis a spus prin e-mail că a fost ținut împotriva voinței sale "de mult timp" pe peninsula ucraineană controlată de ruși, inclusiv la apartamentele închiriate din Sevastopol și Yalta.

Fără a menționa datele, el a spus că mai târziu a călătorit în Slovacia și "a scăpat în cele din urmă în Elveția cu autobuzul".Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Tatăl său a numit raportul o "manipulare" și "presiune exercitată de jurnaliști asupra autorităților de aplicare a legii".

Acesta a mai spus că fiul său este pe medicamente, "trebuie să fie permanent sub supraveghere și locuiește în Elveția împreună cu mama sa”, scrie rferl.org.