Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fizician britanic: Călătoria în timp este posibilă, dar doar în viitor

Fizician britanic: Călătoria în timp este posibilă, dar doar în viitor

Putem călători în timp, însă în viitor, nu în trecut. Cel puţin, asta susţine fizicianul britanic Brian Cox. Acesta spune că este posibilă construcţia unei maşini a timpului. Mai mult decât atât, Brian Cox susţine că a fost deja făcută o călătorie în timp, dar la o scară foarte mică.

Profesorul Brian Cox de la Universitatea Manchester din Marea Britanie a precizat că, în cazul în care tehnologia se va dezvolta, atunci ar fi posibil ca oamenii să călătorească în viitor, la fel ca personajului Doctor Who din celebrul show de televiziune.

"Puteţi merge în viitor, aveţi aproape toată libertatea de mişcare în viitor. Dacă aţi călători repede, timpul vostru ar trece mult mai lent, comparativ cu cel al persoanelor care rămân. Pe măsură ce te apropii de viteza luminii, timpul tău s-ar scurge foarte lent şi ai merge 10.000 de ani în viitor", a explicat fizicianul Brian Cox.

Ipoteza profesorului Cox este bazată pe teoria relativităţii lui Einstein, care arată că "pentru a călători înainte în timp, un obiect ar trebui să ajungă la o viteză apropiată de cea a luminii. Când un obiect se apropie de această viteză, timpul încetineşte, dar numai pentru acel obiect care călătoreşte", spune fizicianul.