Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Focar de COVID-19 la abatoarele din Olanda: Aproape 600 de angajați, în carantină

Focar de COVID-19 la abatoarele din Olanda: Aproape 600 de angajați, în carantină

Un articol de: George Lupu - 22 Mai 2020, 18:10
Focar de COVID-19 la abatoarele din Olanda: Aproape 600 de angajați, în carantină Foto: Pixabay Externe

Focare de coronavirus au fost descoperite la un abatoar din Olanda, unde aproximativ 600 de angajaţi au fost plasați în carantină, în localitatea Groenlo, provincia Gelderland. Abatorul este deținut de grupul Vion. Toți muncitorii vor trebui să rămână în carantină timp de două săptămâni, după ce 45 de angajaţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, transmite DPA.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în abatorul din Olanda ar putea fi însă mult mai mare, având în vedere că alţi 250 de angajaţi urmau să fie testaţi vineri.

Şi la facilităţi de producţie din Germania ale grupului Vion s-au descoperit focare de coronavirus.

Compania are abatoare în Germania şi în Olanda, având în total 12.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 5,1 miliarde de euro.

 

Focare de COVID-19 la abatoarele din Germania

 

Olanda nu este singura țară europeană în care condițiile imporprii din abatoare au condus la izbucnirea unor focare de COVID-19. Amintim faptul că în multe abatoare din Germania, în care sunt angajați migranți din țările est europene, printre care și români, un număr mare de lucrători au fost infectați cu noul coronavirus.

La abatorul Dissen din Saxonia Inferioară, cel puțin 47 de români sunt infectați cu noul coronavirus, după cum transmite Ministerul Român de Externe. De asemenea, la sfârșitul lui aprilie, în jur de 200 de cetățeni români care lucrează la un abator din Germania, landul Badden-Wurttemberg, au fost infectați cu noul coronavirus.

Totodată, MAE a anunțat că un cetățean român, care lucra într-un abator din Birkenfield, Germania, a murit, deși fusese testat negativ pentru infecție cu coronavirus de două ori.

 

 

Legislația muncii va fi schimbată în Germania, în urma protestelor românilor

 

Cazurile de infectare cu COVID-19 în rândul muncitorilor proveniți din Europa de Est care lucrează în abatoarele din Germania ar avea legătură cu condițiile improprii de muncă și cazare, fapt ce a declanșat deja mai multe proteste. Acestea ar fi avut deja un impact la nivelul factorilor decizionali de la berlin, legislația muncii urmând să fie modificată.

Situația muncitorilor români din Germania a fost analizată de Guvernul Orban, atât la nivelul MAE, cât și prin Violeta Alexandru, ministrul Muncii, care s-a deplasat personal să vadă realitatea din teren, în condițiile în care în spațiul public s-au ivit mai multe semne de întrebare cu privire la condițiile cu care se confruntă o bună parte dintre ei. 

Potrivit autorităților române, dincolo de granițele țării, 3.067 de cetățeni români au fost infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 576 sunt în Germania și doar 28 în Olanda. Cei mai mulți români, aflați afara țării sunt infectați cu COVID-19 în Italia, numărul total de cazuri ajungând aici la 1.699.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Olanda,   Germania