Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fondatorul Bisericii Unificării, cunoscută ca secta Moon, a murit la vârsta de 92 de ani

Fondatorul Bisericii Unificării, cunoscută ca secta Moon, a murit la vârsta de 92 de ani

Sun Myung Moon, fondatorul Bisericii Unificării, cunoscută și sub numele de "secta Moon", a murit la Seul la vârsta de 92 de ani, a anunțat purtătorul de cuvânt al organizației religioase, potrivit AFP.

Sud-coreeanul fusese spitalizat de peste două săptămâni pentru complicații provocate de o pneumonie, Biserica Unificării anunțând vineri că liderul sectei a intrat într-o "fază ireversibilă".

Biserica Unificării a fost fondată în 1954 și reprezintă una dintre cele mai controversate secte din lume. Ea este renumită pentru organizarea unor ceremonii colective de căsătorie a mii de cupluri. Ramificațiile acesteia în lumea afacerilor merg de la firme în sectorul construcțiilor și până la educatie și presă, notează AFP.

Organizația fondată de acesta revendică aproximativ 3 milioane de credincioși în aproximativ 200 de țări, fondatorul fiind numit de aceștia "Adevaratul Tată" și "singurul și unicul Mesia din istoria umană".

Liderul sectei Moon a declarat că la 15 ani a avut o viziune a lui Isus Cristos care l-a îndemnat să îi continue misiunea întrerupră prin crucificare.