Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Forțele armate siriene au atacat manifestanții care cereau eliberarea prizonierilor politici

Forțele armate siriene au atacat manifestanții care cereau eliberarea prizonierilor politici

Forțele armate siriene au dispersat, miercuri, 150 de protestatari care manifestau pașnic în fața Ministerului de Interne din Damasc, informează site-ul TheWest.

Manifestanții aflați în Piața Marjeh cereau eliberarea prizionerilor politici. Oamenii care mainifestau în liniște au fost loviți, fără niciun motiv, în cap, au fost bătuți și aproximativ 14 protestatri au fost reținuți de poliție, inclusiv activistul politic Suhair al-Attasi.

În momentul în care manifestanții s-au împrăștiat, forțele de ordine au continuat să-i aresteze și să-i urce într-un autobuz și o camionetă.

Câteva persoane care încă se aflau la fața locului au organizat o contrademonstrație, strigând "Cu sufletul și cu sângele nostru ne vom sacrifica pentru Bashar" (referindu-se la președintele sirian Bashar al-Assad).

Bashar al-Assad a venit la putere în urmă cu 11 ani și este liderul Partidului Baath, formațiune care a fost la putere din 1963.

Consiliul de la New York al Drepturilor Omului a afirmat că autoritățile siriene sunt foarte violente, respectiv au trimis în mod nejustifcat avocați în pușcării, au torturat opoziția și au folosit violența pentru a reprima cetățenii sirieni.

Citeşte mai multe despre:   Damasc,   Siria,   atac