Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Forțele guvernamentale conduse de Bashar al-Assad sunt de acord cu un armistițiu pe perioada sărbătorii musulmane Aid al-Adha

Forțele guvernamentale conduse de Bashar al-Assad sunt de acord cu un armistițiu pe perioada sărbătorii musulmane Aid al-Adha

Emisarul ONU, Lahdar Brahimi, a declarat, miercuri, că forțele guvernamentale siriene sunt de acord cu un armistițiu pe perioada sărbătorii musulmane Aid al-Adha care începe vineri.

Brahimi a anunțat presei din Cairo că majoritatea beligeranților vor opri focul. Totuși, un răspuns oficial din partea guvernului sirian ar urma să vină abia joi, scrie BBC News

Dar pe teren, beligeranţii nu manifestă voinţa de a opri luptele, în timp ce secretarul general adjunct al Ligii Arabe, Ahmad ben Hilli, a apreciat luni că "din nefericire, speranţa de a instaura un armistiţiu în Siria cu ocazia sărbătorii este slabă până în prezent".

Emisarul ONU și al Ligii Arabe a declarat că speră ca răgazul de luptă din Siria să ducă la o perioadă de pace mai lungă și mai eficientă.

Sărbătoarea Eid al-Adha, festivalul sacrificiului, este celebrată de musulmani pentru a comemora sacrificiul lui Avram care și-a dat propriul fiu jertfă lui Dumnezeu.

Regimul sirian a subliniat în mod repetat hotărârea sa de a termina cu orice cost cu rebelii, asimilaţi "teroriştilor", şi a acuzat Qatarul, Arabia Saudită şi Turcia că le aduc sprijin militar.

La rândul său, opoziţia a afirmat că va accepta să înceteze focul, dar a impus condiţia ca regimul să recurgă primul la acest pas.

Citeşte mai multe despre:   Siria,   sarbatoare,   Bashar al-Assad,   pace