Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Forţele lui Gaddafi au atacat rebelii în nord-estul Libiei

Forţele lui Gaddafi au atacat rebelii în nord-estul Libiei

Rebelii au fost bombardaţi de forţele lui Gaddafi în apropiere de localitatea Ajdabiyah, duminică, fiind impiedicaţi să îşi continue drumul spre vest, în încercarea de a doborî regimul liderului libian, scrie BBC.

Potrivit martorilor, zeci de rachete au aterizat în jurul intrării de vest în oraş, pe care rebelii vroiau să o folosească pentru a relua controlul portului Brega. Multe dintre ele au atacat regiunea din aer, întrucât explozii puternice au fost auzite în zona oraşului.

“Încă sunt nişte bărbaţi la ieşirea de vest, dar situaţia nu este una foarte bună”, a spus un rebel voluntar de 25 de ani, Wassim el-Agouri.

Rebelii au ajuns sâmbătă în apropiere de Brega, dar mulţi dintre ei au zburat înapoi la Ajdabiyah, după ce şase dintre ei au fost ucişi de rachetele trimise de forţele lui Gaddafi, pe câmpul dintre cele două oraşe.

Dumincă se împlineşte o lună de când ONU a autorizat rezoluţia menită să protejeze civilii, ce a devenit mai târziu o campanile aeriană internaţională.

În ciuda atacurilor NATO contra susţinătorilor lui Gaddafi, rebelii nu au făcut niciun progress, şi nici nu au reuşit să-şi păstreze cuceririle, timp de câteva săptămâni de “du-te vino”, pe coasta de est a Libiei.

Citeşte mai multe despre:   Muammar Gaddafi,   rebeli,   Libia