Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Forțele speciale ruse au fost mobilizate la ambasada Republicii Moldova din Rusia pentru a asigura ordinea

Forțele speciale ruse au fost mobilizate la ambasada Republicii Moldova din Rusia pentru a asigura ordinea

Un articol de: - 30 Noi 2014, 14:46
Forțele speciale ruse au fost mobilizate la ambasada Republicii Moldova din Rusia pentru a asigura ordinea Foto: businessmagazin.ro Externe
Forţele speciale ruse au fost mobilizate duminică în apropierea ambasadei Republicii Moldova la Moscova, pentru a asigura ordinea publică, în condiţiile în care numeroşi cetăţeni moldoveni stau la coadă pentru a putea vota în cadrul scrutinului legislativ, relatează Mediafax.

Fotografii postate pe Facebook prezintă membri ai forţelor speciale (Omon) printre mulţimea de oameni veniţi să voteze.

"Ruşii erau nevoiţi să aducă Omon-ul. Din cauză că mii de moldoveni vor să voteze dar nu pot", scrie Alex Sîrbu pe Facebook.

"Foarte mulţi oameni s-au adunat în Moscova dar nu vor avea şansa să voteze. Fizic e imposibil ce se face. Organizare foarte proastă", adaugă acesta.

Potrivit unui alt cetățean, procesul de votare este anevoios, iar alegătorii adunaţi în faţa ambasadei scandează pentru a intra să voteze.

Informaţia este confirmată şi de site-ul Unimedia.info, care scrie că mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, care se află la Moscova, au postat pe rețelele de socializare o serie de fotografii cu cozile imense de la secțiile de votare din Federația Rusă.

"La ora 08.40, la secția de vot din Moscova erau circa 1.500 persoane. La ora 10.00 am plecat de la secția de vot și erau aproximativ 2.000-3.000 de persoane. Erau prezente trei autobuze cu miliție rusă. Este o zonă pietonală", a declarat cetăţeanul moldovean Andrei Ţurcanu, locuitor al capitalei ruse, contactat de Unimedia.

Ţurcanu a adăugat că nu a reușit să voteze din cauză că numărul persoanelor a crescut considerabil, iar coada era mult prea mare.