Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fost consilier de-al lui Vladimir Putin susține că Rusia se pregătește încă din 2003 de un război global

Fost consilier de-al lui Vladimir Putin susține că Rusia se pregătește încă din 2003 de un război global

Un articol de: - 28 Sep 2014, 12:12
Fost consilier de-al lui Vladimir Putin susține că Rusia se pregătește încă din 2003 de un război global Externe

Rusia se pregătește pentru un război global de peste un deceniu, potrivit unui fost consilier al președintelui Vladimir Putin.

Fostul consilier Andrei Illarionov, care a lucrat pentru președintele rus în perioada 2000-2005, a explicat pentru Examiner că incursiunea în Ucraina și anexarea Crimeei sunt puse la punct încă din 2003.

Întrebat dacă cetăţenii din Riga pot dormi liniştiţi, el a răspuns că nimeni din acest oraş nu poate răspunde pozitiv. "Aceeaşi întrebare poate fi ridicată la Tallinn, Vilnius, Palanga, Bucureşti sau alte oraşe. Nimeni din Riga nu poate răspunde pozitiv. Din punctul meu de vedere, întrebarea ar trebui reformulată, mai ales după ce Barack Obama a vizitat Estonia şi a declarat că NATO este pregătită să apere Tallinn, Riga şi Vilnius. Situaţia pare mai sigură după declaraţie, dar trebuie să ne uităm la pregătirea militară, la echipamentul militar disponibil, nu la vorbe. Din punct de vedere al pregătirii militare, forţele NATO din Ţările Baltice sunt insuficiente", a declarat el.

Referindu-se la legile ruseşti, Ilarionov a declarat că ele "permit armatei ruseşti să protejeze toţi ruşii. Prin urmare, pentru partea rusă, astfel de acţiuni ale armatei dincolo de graniţele ţării ar putea fi văzute ca legitime. Putin se gândeşte la actuala confruntare nu ca la al Treilea Război Mondial - devreme ce a fost Războiul Rece - ci ca la al Patrulea Război Mondial".

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Vladimir Putin