Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fost ministru francez, inculpat în scandalul angajărilor fictive: Aliatul lui Emmanuel Macron, acuzat de fraudă la Bruxelles (VIDEO)

Fost ministru francez, inculpat în scandalul angajărilor fictive: Aliatul lui Emmanuel Macron, acuzat de fraudă la Bruxelles (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Dec 2019, 20:41
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA Externe

Încep să cadă capete în scandalul angajărilor fictive la Parlamentul European. După un interogatoriu care a durat 12 ore, fostul ministru francez Francois Bayrou, aliat al președintelui Emmanuel Macron, a fost inculpat pentru ”complicitate la deturnarea de fonduri publice", după ce mai multe persoane ar fi fost angajate, fictiv, ca asistenţi pentru eurodeputaţi

12 responsabili ai formaţiunii MoDem, pe care Francois Bayrou o conduce, au fost deja inculpaţi la jumătatea lunii noiembrie în dosarul angajarilor fictive la Parlamentul European. Printre aceștia se află și fosta parlamentară europeană şi ex-candidată la Comisia Europeană, Sylvie Goulard, fostul ministru al justiţiei, Michel Mercier, şi directorul financiar al partidului, Alexandre Nardella.

În cazul lui Francois Bayrou, lider al Mișcării Democrate MoDem și fost ministru al Educației în anii '90, judecătorii caută să stabilească dacă asistenţi parlamentari, care lucrau cu jumătate de normă pentru MoDem, au efectuat în mod real sarcini finanţate din credite europene, şi dacă acest aranjament servea la finanţarea frauduloasă a ştatelor de plată ale partidului.

Justiţia îl suspectează pe Bayrou că ar fi responsabil de întregul sistem de fraudare.

Această inculpare, anunţată dinainte presei, a fost decisă împotriva tuturor probelor produse. Continuarea anchetei va demonstra că decizia este total nefondată.

Ancheta se referă în special la legislatura 2009-2014.

Francois Bayrou a negat întotdeauna orice legătură cu sistemul angajărilor fictive.

Anchete similare sunt în curs și împotriva altor lideri ai unor formațiuni franceze, printre care stânga radicală şi Frontul Naţional, de extremă dreaptă. În cazul acestuia din urmă, 20 de persoane, printre care și lidera partidului, Marine Le Pen, au fost puse sub acuzare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Francois Bayrou,   Franta
 
Loading...