Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fost premier al Republicii Moldova: "O firmă privată face lobby pentru înregistrarea în regim de urgență a vaccinului Sputnik V. Vaccinul urmează să fie inoculat contra plată"

Fost premier al Republicii Moldova: "O firmă privată face lobby pentru înregistrarea în regim de urgență a vaccinului Sputnik V. Vaccinul urmează să fie inoculat contra plată"

Un articol de: George Lupu - 04 Mar 2021, 14:19
Fost premier al Republicii Moldova: "O firmă privată face lobby pentru înregistrarea în regim de urgență a vaccinului Sputnik V. Vaccinul urmează să fie inoculat contra plată" foto: Hepta.ro / Sputnik / Iliya Pitalev Externe

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, a dezvăluit pe Facebook că a fost contactat să facă vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V, care va fi disponibil în câteva zile contra cost Acesta precizează  că o firmă privată face lobby pentru înregistrarea în regim de urgență a vaccinului Sputnik V. Vaccinul urmează să fie inoculat contra plată în Moldova.

“Eu nu aș fi eu, dacă nu aș spune lucrurilor pe nume, așa cum le văd și le simt. Asta nu înseamnă că nu înțeleg și nu tolerez replicile date de oponenți. Adresarea mea către conaționalii noștri găgăuzi a stârnit multe ecouri. Unii au profitat de ocazie să-mi dea lecții despre prietenia popoarelor, democrație și drepturile omului, alții despre eficiența vaccinurilor, dar și mi-au amintit ca sunt „nesimțit de bogat". E ok. Mai mult de la mine, mai puțin de la alții. Dar...

Se pare că noi toți am fost victimele unei operațiuni mult mai perfide! E vorba despre bani. Mulți bani.

Am fost contactat de la Chișinău cu propunerea discretă de a mă vaccina cu vaccinul rusesc Sputnik V, care va fi disponibil în câteva zile contra cost. Prima reacție a fost: e o provocare! Nu poate fi așa ceva! O fi ea Moldova cum o fi, dar nu unica țară din lume unde se va face vaccinarea contra cost de companii private. Am contactat mai mulți cunoscuți și surse, inclusiv diplomatice din Federația Rusă și, da, toți confirmă: o firmă privată face lobby pentru înregistrarea în regim de urgență a vaccinului Sputnik V. Vaccinul urmează să fie inoculat contra plată în Moldova”, scrie Ion Sturza pe Facebook.

Acesta a precizat că există presiuni mari pe autoritățile din Republica Moldova de a aproba vaccinul împotriva COVID-19.

“Presiunile pe autoritățile moldovenești sunt mari - un fost președinte, parlamentari, diplomați acreditați la Chișinău... Dar și o campanie furibundă în presă de defăimare a altor vaccinuri. Se insista ca și Guvernul sa cumpere la prețuri exagerate. Stimați prieteni,

Asta este ceva ce întrece orice măsură! Bani pe moarte sau viață, cu implicarea retoricii geopolitice și măsuri mafiote de presiune. Cel mai perfid lucru pe care l-am văzut în viața mea! Sincer!

A câta oară suntem noi, moldovenii, blestemați de cineva?

P.S. Reiterez, nu neg faptul că vaccinul rusesc Sputnik V este un preparat bun. Aștept cu nerăbdare aprobarea lui de OMS și organele abilitate din UE. În egală măsură consider că vaccinarea este strict benevolă și nu poate fi administrativ impusă (dar nici limitată), inclusiv tipul de vaccin”.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Citeşte mai multe despre:   Sputnik V,   Ion Sturza