Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fostul lagăr nazist de la Dachau, transformat în adăpost pentru oamenii străzii

Fostul lagăr nazist de la Dachau, transformat în adăpost pentru oamenii străzii

Un articol de: B1 TV - 22 Sep 2015, 21:32
Fostul lagăr nazist de la Dachau, transformat în adăpost pentru oamenii străzii Foto: travelerstoday.com Externe
Decizie incredibilă a autorităţilor germane. Primarul din Dachau a transformat o anexă a fostului lagăr de concentrare în locuinţă pentru persoanele fără adăpost, informează blink.htcsense.com. 50 de oameni, printre care şi o româncă, au fost găzduiţi în apropiere de locul în care naziştii au ucis peste 40.000 de oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Şi refugiaţii sunt acuzaţi de orori. Potrivit presei germane, tot mai multe femei din taberele de refugiaţi sunt violate şi forţate să se prostitueze.

Lagărul de la Dachau a fost primul construit de nazişti înainte de cel de-al doilea Război Mondial. Peste 41.500 de oameni au murit acolo, mulţi dintre ei în urma unor experimente medicale îngrozitoare. Lucru care nu l-a împiedicat pe primarul oraşului să transforme o fostă anexă în centru pentru oamenii fără adăpost. 50 de oameni au fost cazaţi în fosta grădină de verdeţuri a lagărului. Printre ei şi o româncă cu trei copii. Aceasta le-a declarat ziariştilor că cealaltă variantă a ei era să locuiască pe străzi, astfel că a acceptat planul autorităţilor. Românca este mai preocupată de prezent şi spune că ceilalţi oameni sunt agresivi şi beau mult.

De altfel, noul val de refugiaţi din Germania e şi el acuzat de propriile orori. Potrivit Institutului Gatestone, femeile din taberele de refugiaţi sunt violate, agresate sexual și chiar forțate să se prostitueze de către conaţionalii lor.

Cele mai multe dintre violuri au loc în adăposturile mixte în care, din cauza lipsei de spațiu, autoritățile germane au cazat la un loc femei și bărbați care împart atât zona de dormit, cât și toaletele. Multe dintre victime se tem de represalii, motiv pentru care păstrează tăcerea.

De altfel, un raport întocmit de patru Organizaţii non-guvernamentale a fost trimis partidelor politice încă din data de 18 august. Documentul avertiza că femeile sunt considerate subordonatele bărbaţilor iar cele singure şi copiii erau la mila atacatorilor. Mai mult, de frică, multe tinere dorm în haine de stradă şi evită să foloseasca toaleta pe timp de noapte din cauza pericolului de viol și de jaf.

Situaţia începe însă să se extindă şi la femeile germane. Cel puţin trei nemţoaice au fost violate în ultimele luni. Zeci de alte cazuri de viol și tentative de viol, pentru care polițiștii caută „autori străini", sunt și acum nerezolvate.