Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fostul premier francez Francois Fillon: Trebuie să evităm aderarea la Schengen a României, de unde vin numeroşi romi

Fostul premier francez Francois Fillon: Trebuie să evităm aderarea la Schengen a României, de unde vin numeroşi romi

Un articol de: - 15 Noi 2014, 13:16
Fostul premier francez Francois Fillon: Trebuie să evităm aderarea la Schengen a României, de unde vin numeroşi romi Foto: observatoire-politique.com Externe

Fostul premier francez Francois Fillon afirmă că România şi Bulgaria nu trebuie să adere la Spaţiul Schengen, pentru că din cele două ţări vin cei mai mulţi romi.

Fillon a avansat o serie de propuneri privind limitarea imigraţiei în Franţa, în contextul în care candidează pentru postul de secretar general al partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) şi pentru funcţia de preşedinte al Franţei.

François Fillon propune reformarea Spaţiului Schengen şi trecerea la un sistem mai dezvoltat - "Schengen +".

"Este necesară crearea unui corp european al poliţiei de frontieră, iar Franţa trebuie să preia responsabilitatea acestei iniţiative, în cooperare strânsă cu ţări afectate de imigraţia masivă, precum Italia, Spania, Grecia şi Malta", a spus Fillon, în cadrul unui interviu acordat postului TF1.

"Trebuie să evităm în mod absolut aderarea la Schengen a României şi Bulgariei", de unde vin cei mai mulţi romi în Franţa, a adăugat Fillon, conform TF1.

În opinia lui François Fillon, Franţa nu mai poate primi fluxuri masive de imigranţi.

Politicianul de centru-dreapta propune o "dezbatere anuală" organizată de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului, pentru stabilirea cotelor de imigraţie pe anul respectiv.

În plus, Fillon vrea şi înăsprirea condiţiilor de obţinere a cetăţeniei franceze.

"În prezent, condiţiile sunt prea disparate, iar dobândirea cetăţeniei franceze este aproape automată", afirmă fostul premier francez.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   Spaţiul Schengen