Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fostul președinte Nissan, arestat pentru o fraudă uriașă, este de nerecunoscut! A apărut în fața judecătorilor slăbit și încătușat, dar s-a apărat cu fermitate și cifre

Fostul președinte Nissan, arestat pentru o fraudă uriașă, este de nerecunoscut! A apărut în fața judecătorilor slăbit și încătușat, dar s-a apărat cu fermitate și cifre

Un articol de: B1.ro - 08 Ian 2019, 11:57
sursă foto: japantimes.co.jp Externe

Carlos Ghosn, președintele Renault și fostul președinte Nissan, a apărut în fața judecătorilor și a unei săli în care s-au aflat doar 14 persoane civile, alese dintr-un val de peste 1.000 de oameni, care se aflau la intrarea în tribunal, potrivit presei nipone, relatează profit.ro.

Acuzația pentru care acesta a fost arestat se referă la transferul pierderilor personale în contul Nissan. Suma imputată în rechizitoriu este de aproximativ 15 milioane de euro. În acest context, Ghosn a respins afirmațiile procurorilor, spunând că nu există probe care să ateste acest lucru.

Sursa citată scrie că acesta a fost adus în sala de judecată vizibil slăbit, cu cătușe la mâini și legat cu o frânghie de talie, fiind îmbrăcat într-un costum albastru și cămașă albă, cu părul mult mai alb decât îl avea înainte de arestare. Cu toate acestea, nu există și poze în presa niponă, dat fiindcă aparatele foto au fost interzie la eveniment.

Cu toate acestea, scrie profit.ro, descrierile făcute de jurnaliști arată însă că fostul șef al Nissan părea foarte stăpân pe el. A aruncat o privire către sală, unde se aflau cele 14 persoane admise, înainte de a se așeza pe locul destinat acuzaților, în fața avocaților săi. Cei doi gardieni care l-au însoțit i-au scos apoi cătușele, înainte de începerea procedurii.

Carlos Ghosn a ținut să le reamintească judecătorilor că, în anul 1999, a transformat compania din una falimentară într-un „stâlp al economiei nipone”. Ba mai mult, acesta a fost pregătit cu cifre exacte, de la datoriile pe care le avea compania la momentul preluării, până la profiturile din ultimii ani, incluzând numărul exact de mașini vândute de Nissan în toți acești ani.

„Toate aceste realizări sunt cea mai mare bucurie a vieții mele, alături de familia mea. Am acționat întotdeauna cu intergritate și n-am fost acuzat niciodată de greșeli comise în carierea mea de câteva zeci de ani”, a completat Ghosn, potrivit aceleiași surse.

În ceea ce privește transferul pierderilor, Ghosn a recunoscut că a existat, dar a explicat că  a fost vorba despre unul temporar, pierderile fiind ulterior transferate în conturile sale, fără niciun cost pentru Nissan.

Nu în ultimul rând, scrie aceeași sursă, Ghosn s-a referit la acuzațiile referitoare la nedeclararea unor venituri către autoritățile japoneze, spunând că aceste venituri nu erau fixe și n-au fos încasate încă, astfel că nu există nicio sumă pe care să o fi încasat și să nu fie declarată. El a argumentat cu „testul morții”, întrebând retoric dacă urmașii săi ar putea încasa aceste sume, în cazul în care el ar muri. „Nu”, a răspuns tot el, sugerând că nu avea obligația să declare aceste sume.
 

Citeşte mai multe despre:   carlos ghosn,   renault,   nissan
 
 
 
Loading...