Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Francois Hollande: Dacă nu oferim mai mult ajutor ţărilor care găzduiesc refugiaţi și familiilor care trăiesc în tabere, vor fi tragedii

Francois Hollande: Dacă nu oferim mai mult ajutor ţărilor care găzduiesc refugiaţi și familiilor care trăiesc în tabere, vor fi tragedii

Un articol de: - 08 Sep 2015, 16:48
Externe

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat, marți, că țările care găzduiesc imigranți trebuie să primească un ajutor substanțial, altfel se va ajunge la tragedii.

"Este o urgenţă umanitară", a declarat Francois Hollande, preşedintele Franţei, la începutul unei conferinţei la care au participat oficiali din 60 de țări, referindu-se la oprirea influxului de imigranţi.

"Dacă nu oferim mai mult ajutor ţărilor care găzduiesc refugiaţi, dacă nu oferim mai mult sprijin familiilor care trăiesc în aceste tabere de refugiaţi sau sunt relocaţi în ţările învecinate, nu numai că vor fi tragedii, ci acest exod", a avertizat Hollande.

De asemenea, ministrul de Externe francez este de părere că primirea refigiaților din Africa și Orientul Mijlociu în Europa este o victorie a Statului Islamic.

Laurent Fabius a declarat, marți, că o soluție în acest caz ar fi un plan de acţiune care să  asigure diversitatea populaţiei Orientului Mijlociu.

“Este foarte dificil, dar dacă aceşti refugiaţi vin în Europa sau în altă parte, atunci Statul Islamic va câştiga jocul.

Obiectivul (acestei conferinţe) este ca Orientul Mijlociu să rămână Orientul Mijlociu, ceea ce înseamnă o regiune în care să existe o diversitate ce include minorităţi creştine şi Yazidi", a declarat Laurent Fabius, în cadrul întâlnirii de la Paris, la care au participat diplomaţi din 60 de ţări pentru a găsi soluţii privitoare la facilitarea procesului de întoarcere a refugiaţilor, transmite mediafax.

Luni, preşedintele francez a anunţat că Franţa va primi 24.000 de refugiaţi sirieni în următorii doi ani.

Citeşte mai multe despre:   Ministrul de Externe,   Franta\,   Francois Hollande,   imigranti,   refugiati