Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Francois Hollande: Distribuirea refugiaţilor care au dreptul la azil trebuie să fie făcută în toate ţările europene, niciun stat nu se poate exonera

Francois Hollande: Distribuirea refugiaţilor care au dreptul la azil trebuie să fie făcută în toate ţările europene, niciun stat nu se poate exonera

Un articol de: - 21 Sep 2015, 16:18
Francois Hollande: Distribuirea refugiaţilor care au dreptul la azil trebuie să fie făcută în toate ţările europene, niciun stat nu se poate exonera Externe

Preşedintele Franţei, François Hollande, a declarat că nicio ţară europeană nu se poate "exonera" de la primirea "refugiaţilor care beneficiază de dreptul la azil", informează Liberation.

În ceea ce priveşte distribuirea "refugiaţilor care au dreptul la azil, aceasta trebuie să fie făcută în toate ţările europene, niciun stat nu se poate exonera, altfel, noi nu mai aparţinem aceluiaşi ansamblu fondat pe valori şi principii", a declarat liderul francez în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susținut-o în Maroc.

"Veghem ca mecanismul (de distribuire a refugiaților- n.r.) să fie eficient indiferent de metodele folosite şi ca angajamentele să poată fi respectate şi să nu fie aceleaşi ţări cele care primesc refugiaţi. Doresc cu adevărat ca această problemă să poată fi rezolvată pe cât posibil de către Consiliul de Miniştri (europeni de Interne) şi ca totul să nu fie retrimis Consiliului European", a mai spus Hollande.

Președintele francez a făcut aceste declarații cu trei zile înaintea unui summit european extraordinar care trebuie să decidă, distribuirea solidară a 120.000 de refugiaţi în statele membre.

Uniunea Europeană va organiza un summit de urgenţă al Consiliului European, pe 23 septembrie, pe tema măsurilor privind criza imigranţilor.

Unele state UE, în special central şi est-europene, se opun cotelor obligatorii privind distribuirea imigranţilor.

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   Francois Hollande