Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Francois Hollande: Franța este pregătită să intervină în Siria, dacă se vor folosi arme chimice

Francois Hollande: Franța este pregătită să intervină în Siria, dacă se vor folosi arme chimice

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, susţine că ţara sa este pregătită să acţioneze direct în Siria dacă regimul al-Assad va folosi arme chimice. Şeful statului francez este de părere că folosirea armelor chimice de către Siria ar fi "o cauză legitimă pentru intervenţia directă" a comunităţii internaţionale.

Francois Hollande a precizat că Franţa va rămâne vigilentă, împreună cu ceilalţi aliaţi internaţionali, pentru a preveni utilizarea armelor chimice de către regimul sirian. Această măsură ar fi pentru comunitatea internaţională o cauză legitimă pentru intervenţia directă.

„Cunosc dificultatea misiunii, am măsurat riscurile însă problema depăşeşte graniţeie Siriei. Este vorba despre toată securitatea Orientului Mijlociu şi mai ales despre independenţa şi stabilitatea Libanului”, a declarat Hollande.

Pe de altă parte, François Hollande a criticat Rusia şi China, a căror atitudine "slăbeşte", în opinia sa, capacitatea Consiliului de Securitate al ONU cu privire la criza siriană.

Totodată, şeful de la Casa Albă, Barack Obama, a avertizat recent regimul lui Bashar al-Assad că decizia recurgerii la armele chimice sau chiar mutarea acestora ar reprezenta trasarea unei "linii roşii" pentru Washington ameninţând cu intervenţia militară, în caz de nevoie.

De la începutul violenţelor în Siria, în martie 2011, au murit peste 25.000 de oameni, potrivit unui raport al unei organizaţii nonguvernamentale siriene cu sediul în Marea Britanie.

 

Citeşte mai multe despre:   Francois Hollande,   Siria,   arme chimice,   interventie