Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Frans Timmermans: Observăm noi evoluții îngrijorătoare în ceea ce privește statul de drept din Polonia

Frans Timmermans: Observăm noi evoluții îngrijorătoare în ceea ce privește statul de drept din Polonia

Un articol de: B1.ro - 19 Feb 2019, 18:47
Externe

Comisia Europeană a constatat din luna decembrie puţine progrese şi, în câteva domenii, chiar noi evoluţii îngrijorătoare referitoare la situaţia din Polonia, explică prim-vicepreședintele Frans Timmermans, potrivit Agerpres.

Declarația a fost făcută la finalul reuniunii Consiliului pentru Afaceri Generale (CAG). Ba mai mult, demnitarul european susține că, la nivelul Comisiei, încă există temeri cu privire la Tribunalul Constituțional.

Timmermans a explicat că motive de îngrijorare constituie în mod special procedurile disciplinare începute contra judecătorilor care fac declaraţii publice privitoare la statul de drept în Polonia sau care pun întrebări preliminare Curţii de Justiţie a UE.

„Noi vrem ca aceste chestiuni să fie clarificate şi Comisia îşi va asuma responsabilitatea de a-şi continua rolul în această privinţă. Statul de drept este un element esenţial pentru viitorul Uniunii noastre Europene comune şi cred că încă există potenţial pentru ameliorarea dialogului cu Polonia. Comisia este gata pentru acest dialog, pentru a discuta toate chestiunile aflate pe masă'', a spus Frans Timmermans.

Procedura de activare a articolului 7 al Tratatului UE, lansată de Comisia Europeană, s-a aflat pe agenda reuniunii CAG desfăşurate marţi la Bruxelles. Polonia este vizată de procedura activare a articolului 7, lansată în decembrie 2017 de Comisia Europeană în legătură cu temerile privind statul de drept. Această procedură este declanşată atunci când se constată că într-un stat membru există un risc de încălcare gravă a valorilor UE şi poate duce la sancţiuni împotriva ţării respective.

Citeşte mai multe despre:   Polonia,   Frans Timmermans,   Comisia Europeana
 
Loading...