Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franța: 12 școli au fost închise din cauza focarelor COVID-19 după reluarea cursurilor

Franța: 12 școli au fost închise din cauza focarelor COVID-19 după reluarea cursurilor

Un articol de: George Lupu - 04 Sep 2020, 12:18
Franța: 12 școli au fost închise din cauza focarelor COVID-19 după reluarea cursurilor Foto: Pixabay Externe

Izbucnirea unor focare de COVID-19 a forțat autoritățile franceze să închidă nu mai puțin de 12 școli din Franța continentală în contextul începerii noului an școlar.

Cu toate acestea, restul celor aproape 60.000 de unități de învățământ au fost deschise conform planificării la începutul anului școalar, a declarat vineri ministrul educației Jean-Michel Blanquer, în contextul în care a crescut numărul cazurile de coronavirus din toată țara.

„A fost o săptămână destul de bună, chiar dacă există întotdeauna unele greșeli. Peste 12 milioane de elevi s-au întors la școală, în ciuda dificultăților și a grijilor ”, a declarat el pentru radio Europa 1.

El a spus că alte 10 școli au fost închise din același motiv La Reunion, una dintre cele două insule din Caraibe administrate de Franța.

Anul școlar francez a început marți, chiar dacă unii părinți și sindicatele profesorilor și-au exprimat îngrijorarea că virusul s-ar putea răspândi prin săli de clasă.

Ministerul Sănătății a declarat joi că a înregistrat peste 7.000 de noi infecții cu coronavirus în decurs de 24 de ore pentru a doua oară în două zile, aproape de recordul de 7.578 stabilit pe 31 martie. Spitalizările au crescut de asemenea în Franța.

 

Redeschiderea școlilor în România

 

Și în România școlile ar urma săs e redeschidă pe data de 14 septembrie când are loc începerea noului an școlar, chiar dacă ne situăm pe un vârf al epidemieid e coronavirus.Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Autoritățile din România au pregătit trei scenarii în funcție de care se vor relua cursurile în noul an școlar, în contextul epidemiei de COVID-19 de pe teritoriul României.

”În scenariul verde, toți elevii pot participa la cursuri în condiții de protecție sanitară, un scenariul galben, în care elevii pot participa fizic la cursuri, mai puțin cei din cei din clasele V, VII, IX, XI, care pot participa alternativ, fizic și online. Adică prin rotație: jumătate de clasă fizic, jumătate online. Decizia e la nivel de unitate de învățământ. Consiliul de Administrație propune un scenariu, Inspectoratul școlar și DSP vor aviza și Comitetul județean sau cel al municipiului București pentru situații de urgență va da acceptul. Am dat astfel autonomie locală”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, pe B1 TV.

Al treilea scenariu, cel roșu, prevede că toți elevii vor face cursuri online.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Franta,   COVID-19,   inceperea anului scolar