Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franţa consideră inacceptabil bugetul propus de Comisia Europeană: "Este pur şi simplu de neconceput"

Franţa consideră inacceptabil bugetul propus de Comisia Europeană: "Este pur şi simplu de neconceput"

Un articol de: B1.ro - 02 Mai 2018, 22:02
Franţa consideră inacceptabil bugetul propus de Comisia Europeană: "Este pur şi simplu de neconceput" Externe

Franţa reacţionează dur după propunerile bugetare ale Comisei Europene în ce priveşte Politica Agricolă Comună (PAC), propuneri ce prevăd între altele o reducere cu 5% a fondurilor alocate pentru perioada 2012-2027.
Guvernul francez consideră drept "inacceptabile" aceste propuneri. 

"O asemenea reducere, drastică, masivă şi lipsită de raţiune, este pur şi simplu de neconceput" şi Franţa "nu va putea accepta nicio scădere a subvenţiilor directe pentru agricultori", a reacţionat ministerul francez al Agriculturii, conform Agerpres. Scăderea prevăzută ar genera "un risc fără precedent pentru viabilitatea exploataţiilor, cu impact periculos asupra veniturilor agricultorilor, pentru care ajutoarele directe constituie o plasă de siguranţă esenţială", au subliniat autorităţile de la Paris. 

Comisia Europeană a avansat miercuri, în proiectul de buget comunitar pentru perioada 2021-2027, o reducere a subvenţiilor agricole în scopul promovării altor politici. Este vorba de o "reducere moderată a finanţării PAC şi a Politicii de Coeziune, de circa 5% fiecare, pentru a ţine cont de noua realitate a unei Uniuni cu 27" de membri, a menţionat executivul UE în documentul care va declanşa probabil discuţii aprinse între statele membre cu privire la umplerea "golului" de finanţare creat prin ieşirea Marii Britanii, prevăzută pentru anul viitor. 

Franţa este de departe cel mai mare beneficiar al PAC, notează agenţia Reuters.

Propunerea de buget a forului comunitar va trebui negociată între statele membre şi Parlamentul European. 
 

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   Comisia Europeana