Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franța continuă cu măsurile anti-Islam: Costumele de baie de tip "burkini", interzise pe plajele din Cannes

Franța continuă cu măsurile anti-Islam: Costumele de baie de tip "burkini", interzise pe plajele din Cannes

Un articol de: B1 TV - 12 Aug 2016, 13:23
Franța continuă cu măsurile anti-Islam: Costumele de baie de tip "burkini", interzise pe plajele din Cannes foto: newsbison.com Externe

Costumele de baie de tip "burkini" sunt interzise pe plajele din Cannes. Decizia a fost luată de primarul oraşului, David Linsard. Acesta a explicat că ţinuta expune ostentativ afilierea religioasă, în condiţiile în care Franţa a devenit ţinta atacurilor teroriste, arată hotnews.ro.

Nu ai costum de baie normal, nu intri în apă. În Cannes, primarul a anunţat că accesul pe plajă va fi interzis pentru orice persoană care nu respectă obiceiurile din Franţa. Cu alte cuvinte, persoanele care îmbracă costumul de baie tip "burkini" pe plajele Rivierei Franceze, nu vor mai avea acces.

"Ţinuta de plajă care expune în mod ostentativ afilierea religioasă, în condiţiile în care Franţa şi lăcaşele de cult sunt în prezent ţinta atacurilor teroriste, riscă să pericliteze ordinea publică, mulţimi, încăierări, ceea ce trebuie prevenit", a spus primarul.

Ținuta islamică a devenit un subiect delicat în Franţa, unde vălul ce acoperă întreaga faţă este interzis. Recent, un parc acvatic din Marsilia a anulat un eveniment privat, planificat special pentru femei de religie musulmană care ar fi purtat burkini, după ce a întâmpinat un val de opoziţie, inclusiv din partea politicienilor, fie de dreapta sau de stânga.

 

Citeşte mai multe despre:   Cannes,   Franta\