Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franța: Controalele împotriva Ebola, extinse la "toate tipurile de transporturi"

Franța: Controalele împotriva Ebola, extinse la "toate tipurile de transporturi"

Un articol de: - 24 Oct 2014, 15:05
Franța: Controalele împotriva Ebola, extinse la "toate tipurile de transporturi" Externe

Franța va extinde controalele împotriva Ebola la "toate tipurile de transporturi", potrivit anunțului făcut de președintele Francois Hollande, informează AFP.

"Franţa trebuie să aibă sisteme de control care nu trebuie să fie doar controale aeriene, ci controale asupra tuturor tipurilor de transporturi, inclusiv maritime", a declarat șeful statului francez.

Totodată, Hollande a cerut ca în acest context să se evite abordările ”catastrofale” care produc panică în rândul populației. Abordarea "catastrofală produce panică, este inutilă atât timp cât se poate vindeca Ebola, trebuie să se vindece Ebola în Africa şi peste tot în lume, dar nu trebuie nici să ajungem la inacţiune", a precizat președintele francez.

De asemenea, Francois Hollande a apreciat că UE trebuie "nu numai să vină cu finanţări, cu personal capabil să intervină, ci şi cu mijloace de evacuare".

În Franţa, dintr-un total de 480 de "semnalări" înregistrate din iunie, 17 cazuri au fost clasate drept "cazuri posibile", dar nici unul dintre acestea nu s-a dovedit pozitiv.

Citeşte mai multe despre:   Francois Hollande