Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franţa culturală reînvie: Liber la concerte de peste 5000 de persoane, din 15 august!  

Franţa culturală reînvie: Liber la concerte de peste 5000 de persoane, din 15 august!  

Un articol de: Ramona Zaharia - 05 Aug 2020, 16:57
Franţa culturală reînvie: Liber la concerte de peste 5000 de persoane, din 15 august!   Externe

Reprezentaţiile culturale (spectacole, concerte, festivaluri) cu o participare de peste 5000 de persoane se pot desfăşura în mod liber de la 1 septembrie, în Franţa. De asemenea, ele sunt permise în anumite condiţii, chiar din 15 august, anunţă Le Monde.

Potrivit unui comunicat al ministerului francez al Culturii, viaţa culturală din Franţa intră într-o nouă fază a normalităţii. De la 1 septembrie pot fi organizate spectacole, festivaluri, concerte, precum și târguri și expoziții, fără autorizația autorităţilor locale. Marile manifestări culturale pot fi organizate chiar din 15 august, cu anumite aprobări administrative.

 

Distanţarea şi masca rămân obligatorii

Distanţarea între două persoane sau grupuri de persoane (maximum 10), precum şi purtarea măştii sunt cerute în continuare, au amintit autorităţile franceze. Noi informaţii cu privire la măsurile sanitare în ariile de spectacole au fost promise pentu data de 24 august, în contextul în care operatorii culturali din Franţa pun tot mai mare presiune pe guvernanţi să ridice toate restricţiile. Artiştii francezi, ca pretitindeni în lume, au fost grav afectaţi de măsurile impuse de autoritpţi pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru fiecare caz în parte, se recomandă organizatorilor să optimizeze spaţiul manifestării şi să se ţină cont de situaţia sanitară locală. De asemenea, specatorilor li se cere vigilenţă şi responsabilitate.

 

Manifestările portive, încă limitate

Nu aceeaşi libertate o dobândesc şi manifestările sportive, care rămân limitate la maximum 5000 de persoane până la 31 august. Prefecturile locale, pot acorda însă derogări din 15 august pentru anumite "competiţii ale aceluiași club sportiv, organizate pe același stadion."

 

 

NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Citeşte mai multe despre:   Franta