Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franța dă lovitura de grație României! Fostul ministru al Energiei îl trage la răspundere pe Costin Borc

Franța dă lovitura de grație României! Fostul ministru al Energiei îl trage la răspundere pe Costin Borc

Un articol de: - 10 Iul 2016, 20:32
Franța dă lovitura de grație României! Fostul ministru al Energiei îl trage la răspundere pe Costin Borc foto: 7est.ro Externe

Întrebarea săptămânii vine de la fostul ministru al Energiei Constantin Niță și îi este adresată actualului ministru al Energiei, Costin Borc, potrivit dcnews.ro.

Potrivit spuselui lui Niță, în 2014 memorandum între Ministerul Economiei și Airbus Helicopters prin care s-a stabilit începerea lucrărilor la o nouă fabrică de elicoptere la Ghimbav.

Detaliul interesant la acest memorandum este existența unui prin care partea franceză se obliga să preia în acest proiect și execuția anumitor componente de la IAR Ghimbav. Cu toate acestea, se pare că partea franceză nu mai respectă această înțelegere.

"În anul 2014, cred că în luna iunie, s-a semnat un memorandum între Ministerul Economiei și Airbus Helicopters prin care s-a stabilit începerea lucrărilor la o nouă fabrică de elicoptere la Ghimbav, în perimetrul actualei companii IAR Ghimbav.

În acest memorandum exista un paragraf prin care partea franceză se obliga să preia în acest proiect și execuția anumitor componente de la IAR Ghimbav. Din păcate, se pare că partea franceză nu mai respectă această înțelegere și că nu dorește să coopereze cu partea română decât într-o proporție foarte mică. Sper că acest lucru nu se face cu acordul ministrului Economiei. Ar fi foarte grav dacă s-ar întâmpla acest lucru pentru că am pune IAR Ghimbav într-o situație de inferioritate față de partenerul francez. Ar fi ca și cum cineva vine la tine în curte, îți ia toate lucrurile și te dă și afară apoi", a scris ministrul pe blog.

"Dacă tot facem "România competitivă", cum spune ministrul Economiei atunci cred că trebuie să păstrăm și să dezvoltăm ceea ce avem. Să aducem plusvaloare la ceea ce producem și să fim competitivi pe piața internațională. Dacă acest concept însă presupune să falimentăm companiile noastre (ce a mai rămas din capitalul românesc) și să-i aducem pe alții în loc, consider, din start, că este un concept greșit", a mai scris Constantin Niță.

 

Citeşte mai multe despre:   Franta\