Franța | Emmanuel Marron promite alocarea mai multor bani pentru procurarea de echipamente medicale necesare în lupta împotriva coronavirusului

Franța | Emmanuel Marron promite alocarea mai multor bani pentru procurarea de echipamente medicale necesare în lupta împotriva coronavirusului
sursa Foto: Facebook

Președintele Emmanuel Marron a promis marți că va face ca Franța producă propriile măști de protecție până la sfârșitul anului și că a avut de învățat de pe urma crizei cauzate de coronavirus, ripostând la criticile tot mai mari aduse guvernului său pentru lipsa de echipamente.

Franța a comandat deja 1 miliard de măști pentru a reduce o penurie acută la nivel național, care i-a înfuriat pe oficialii și politicienii din domeniul asistenței medicale, întrucât infecția cu noul coronavirus a ucis 3,523 de persoane, potrivit Reuters.

Marți, Macron a declarat că a ordonat triplarea producției interne de măști până la sfârșitul lunii aprilie la 10 milioane.

„Astăzi, prioritatea este să producem mai mult în Europa și Franța”, a declarat Macron la fabrica Kolmil-Hopen din apropierea orașului Angers din vestul țării.

„Până la sfârșitul anului, doresc să fim complet independenți (în producție)”, a afirmat el, adăugând că 4 miliarde de euro au fost alocați pentru achiziționarea de echipamente de către Autoritatea pentru Sănătate Publică.

Pandemia a declanșat o creștere masivă a cererii de echipamente de protecție în Franța și în țările europene vecine, inclusiv Italia și Spania, care sunt țările cele mai afectate de răspândirea coronavirusului.

În ultimele 24 de ore, 499 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19, cel mai mare număr de decese înregistrate într-o zi de la începutul pandemiei în Franța.

Astfel, numărul total de morți a ajuns la 3523.

În prezent, se înregistrează 52,128 de cazuri confirmate cucoronaviruspe teritoriul Franței, dintre care 9444 de pacienți s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe