Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Centenarul Marii Uniri, marcat și peste hotare prin evenimente impresionante (VIDEO)

Centenarul Marii Uniri, marcat și peste hotare prin evenimente impresionante (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 01 Dec 2018, 20:57
Centenarul Marii Uniri, marcat și peste hotare prin evenimente impresionante (VIDEO) Externe

Mesaje de ”La mulți ani!” de Centenar au venit și de peste hotare. Evenimente impresionante au fost organizate de ambasade sau chiar de simpli cetăţeni români, în cinstea celor 100 de ani pe care România îi împlineşte, informează B1 TV.

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit la Paris, în fața Arcului de Triumf din l'Etoile. Români cu sute de steaguri împreună cu Asociația veteranilor de război din Franța au defilat pe Champs Elysees. 

Timp de 15 minute circulația a fost oprită pe Champs Elysees, pentru ca întreaga coloană să ajungă la Arcul de Triumf. Ceremonialul militar a început cu aprinderea flăcării pentru cinstirea eroilor Primului Război Mondial, căzuți pe toate câmpurile de luptă. Basarabeni, bucovineni și români din toate provinciile românești au intonat imnurile naționale de pe ambele maluri ale Prutului.

Un gest deosebit în cinstea Centenarului Marii Uniri a venit și din Finlanda. Acolo, autoritățile finlandeze au luminat clădirea Ministerului Afacerilor Externe în culorile drapelului României.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   Finlanda