Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franţa îşi retrage de urgență trupele din Irak din cauza coronavirusului

Franţa îşi retrage de urgență trupele din Irak din cauza coronavirusului

Un articol de: George Lupu - 26 Mar 2020, 07:39
Foto: Pixabay Externe

Pandemia de coronavirus a determinat guvernul francez să își retragă trupele din Irak și să stopeze astfel misiunile de instruire pe care acestea le desfășurau, a anunţat miercuri Statul Major francez. Frnața avea mobilizați aproximativ 200 de soldați care desfășurau operațiunea de instruire Chammal.

''În coordonare cu guvernul irakian, coaliţia (internaţională antijihadistă condusă de Washington, ndlr) a decis să-şi ajusteze dispozitivul în Irak şi să-şi suspende temporar activităţile de instruire a forţelor de securitate irakiene, în special în contextul crizei sanitare'', subliniază Statul Major într-un comunicat, potrivit Agerpres.

În consecinţă, ''Franţa a decis repatrierea până la un nou ordin a personalului operaţiunii Chammal desfăşurat în Irak'', adică aproape 200 de militari, menţionează sursa citată.

Repatrierea a peste 100 de soldați francezi începe joi - aceștia fiind implicați pe plan local în formarea armatei irakiene.

Armata franceză își menține însă cele 11 aparate Rafale - avioane de luptă ce sunt plasate în Iordania, pentru eventuale operațiuni aeriene derulate împotriva organizației jihadiste Stat Islamic.