Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un cocoș gălăgios dat în judecată a fost prea obosit să vină la Tribunal / Primar: Unii orășeni "descoperă aceste zgomote aşa cum prostul descoperă că ouăle nu se culeg din copaci" (VIDEO)

Un cocoș gălăgios dat în judecată a fost prea obosit să vină la Tribunal / Primar: Unii orășeni "descoperă aceste zgomote aşa cum prostul descoperă că ouăle nu se culeg din copaci" (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 15 Iun 2019, 21:34
Un cocoș gălăgios dat în judecată a fost prea obosit să vină la Tribunal / Primar: Unii orășeni "descoperă aceste zgomote aşa cum prostul descoperă că ouăle nu se culeg din copaci" (VIDEO) Externe

Un cocoş dintr-o comună franceză este protagonistul unui scandal care a ajuns subiectul unui proiect de lege în Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului francez. Maurice cânta prea matinal, aşa că vecinii, care nu s-au înţeles cu proprietarii galinaceei, l-au dat în judecată. Maurice a fost "prea obosit şi stresat" să se prezinte la primul termen al procesului. Acum, cântecul cocoşului e pe cale să intre în patrimoniul francez, informează B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Cocoşul Maurice din comuna Saint-Pierre, situat pe insula turistică Oleron, din sud-vestul Franţei, a devenit coşmarul vecinilor săi, care se plâng că acesta cântă dimineaţa prea devreme.

Doi pensionari au mers şi mai departe şi au decis să dea în judecată gălăgioasa pasăre. Primul termen al procesului a avut loc în absenţa reclamatului, care este "obosit" şi "traumatizat", după cum a spus proprietara sa, Corinne Fesseau. Judecătorii le-au dat timp părților până pe 4 iulie pentru a se împaca, însă reclamanții nu sunt dispuși la dialog.

Primarul localităţii în care trăieşte proprietara cocoşului a emis un decret de conservare a "modurilor de viaţă asociate vieţii la ţară, mai ales în ceea ce priveşte prezenţa animalelor de fermă".

"Astăzi e vorba despre un cocoş, mâine despre ce va fi vorba? Despre pescăruşi, șuierul vântului sau accentul nostru?", s-a întrebat edilul.

Primarul altei localităţi a mers şi mai departe şi şi-a anunţat intenţia de a înscrie zgomotele de la ţară în „patrimoniul național" francez.

Măsura este îndreptată, în special, împotriva francezilor "de origine urbană”, care, spune edilul "descoperă aceste zgomote aşa cum prostul descoperă că ouăle nu se culeg din copaci". Iniţiativa sa a făcut vâlvă, fiind susţinută de sute de scrisori de sprijin ajunse din toată ţara, asta în condiţiile în care cocoşul este simbolul naţional al Franţei.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Un deputat a anunțat chiar că dorește să initieze un proiect de lege în Adunarea Națională.

Citeşte mai multe despre:   Franta\