Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe 1.400 de oameni de cultură francezi, alături de ''vestele galbene'': Vom continua să ne indignăm, mai puternic, mai frecvent, mai uniţi

1.400 de oameni de cultură francezi, alături de ''vestele galbene'': Vom continua să ne indignăm, mai puternic, mai frecvent, mai uniţi

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Mai 2019, 11:52
1.400 de oameni de cultură francezi, alături de ''vestele galbene'': Vom continua să ne indignăm, mai puternic, mai frecvent, mai uniţi Foto: Hepta - DPA Images / Maximiliano Ramos Externe

Circa 1.400 de oameni de cultură francezi și-au exprimat susținerea față de mișcarea ”vestelor galbene”. Între ei, actrițele Juliette Binoche și Emmanuelle Beart, respectiv scritorii Edouard Louis și Annie Ernaux, informează AFP. Declanşată în toamna anului trecut, această mișcare tocmai a organizat al 25-lea weekend de proteste în Franța.

Într-un articol cu titlul “Veste galbene: nu ne lăsăm înşelaţi!”, publicat în Liberation, aceștia au salutat mișcarea ”pe care puterea încearcă să o discrediteze şi să o reprime sever, în contextul în care violenţa cea mai ameninţătoare este economică şi socială”.

Semnatarii susțin că ”vestele galbene” luptă pentru ”o democraţie mai directă, o mai mare justiţie socială şi fiscală, măsuri radicale în contextul stării de urgenţă ecologice”. ”‘Vestele galbene’ suntem noi”, au mai transmis aceștia.

Oamenii de cultură au mai susținut că există o adevărată campanie de discreditare a aceste mișcări, dar ”manevra nu ţine, această poveste nu este cea reală, chiar dacă media mari şi purtătorul de cuvânt al guvernului ar vrea să ne facă să credem asta”.

“Nimic nu justifică instituirea unui arsenal legislativ aşa-numit ‘anti-distrugere’ care ridiculizează libertăţile noastre fundamentale (...) Vom continua să ne indignăm, mai puternic, mai frecvent, mai uniţi”, se mai arată în articolul publicat în Liberation.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   vestele galbene