Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Continuă haosul din Franța provocat de proteste: Violențe și la manifestațiile liceenilor (VIDEO)

Continuă haosul din Franța provocat de proteste: Violențe și la manifestațiile liceenilor (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2018, 22:12
Continuă haosul din Franța provocat de proteste: Violențe și la manifestațiile liceenilor (VIDEO) Externe

Franța este marcată de proteste violente împotriva președintelui Emmanuel Macron! În cadrul unei mișcări de protest inspirate de "vestele galbene", mai multe licee din regiunea pariziană au continuat manifestațiile antiguvernamentale.

Sindicatelor liceenilor au declanșat protestele ca urma a reformelor privind bacalaureatul și  liceul, de platforma de acces la studii superioare Parcoursup și de crearea serviciului național universal.

În Seine-Saint-Denis, 21 licee și 3 colegii erau afectate, în diverse stadii, de perturbări. Incidente au avut loc și la Aubervilliers, în apropiere de liceul Jean-Pierre Timbaud, unde o mașină a fost incendiată în urmă cu o zi în cadrul unor confruntări cu forțele de ordine în care au fost implicați zeci de tineri, arată hotnews.ro.

Circa o sută de liceeni s-au adunat la Saint-Ouen, unde o mașină a fost incendiată, în apropierea liceului Marcel Cachin. "Majoritatea acțiunilor liceenilor" s-au încheiat la sfârșitul dimineții, a precizat prefectura din Seine-Saint-Denis. 25 de persoane au fost reținute.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Un incident mai grav a avut loc în aglomerația urbană Toulouse, unde holul unui liceu din Blagnac a fost în întregime distrus de un incendiu provocat marți dimineața. 

Incendii similare au fost provocate și în alte licee iar un "tânăr manifestant a fost rănit serios la față de flăcări", potrivit unui comunicat comun al prefectului departamentului, Etienne Guyot, și rectorul academiei din Toulouse, Anne Bisagni-Faure.

La Blagnac, holul liceului Saint-Exupéry, care are o suprafață de peste o sută de metri pătrați, pe două nivele, a fost în întregime distrus de flăcări.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Potrivit liceenilor, focul a pornit de la o pubelă care a fost incendiată intenționat. "Am ajuns, am văzut totul arzând, eram complet neputincioși, nu am putut interveni", a povestit un licean, Alexandre. 

La liceul din Arènes, ca și la alte licee, forțele de ordine au intervenit și au recurs la grenade lacrimogene.
 

Citeşte mai multe despre:   Franta\