Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Franţa salută Consiliul Naţional libian, îndemnând liderii "să continue în această direcţie"

Franţa salută Consiliul Naţional libian, îndemnând liderii "să continue în această direcţie"

Consiliul Naţional reprezentând forţele de opoziţie din Libia, care s-a declarat singurul corp reprezentativ al ţării, s-a reunit, sîmbătă, în orașul Benghazi, aflat în partea de est a ţării, informează Radio France Internationale. Autoritățile franceze au declarat că susţin "principiile ce motivează obiectivele propuse de Consiliu”, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe francez, Bernard Valero.

Franţa salută „dorinţa de unitate ce a stat la baza constituirii acestui consiliu şi îndeamnă liderii mişcării să continue în această direcţie,” a adăugat Valero.

"Europa şi Franţa nu îi pot permite lui Gaddafi să continue să înăbuşe mişcarea populară într-un mod „criminal”", a declarat noul ministru de Externe francez, Alain Juppe, în timpul vizitei de duminică de la Cairo. De asemenea, Juppe a confirmat că Franţa va susţine cauza egipteană.

Guvernul britanic a refuzat să comenteze informaţiile apărute în Sunday Times, potrivit cărora trupe de elită ale Special Air Service, împreună cu un diplomat britanic au fost reţinuţi în estul ţării.

Liam Fox, secretar al Ministerului Apărării, a declarat că „o mică echipă diplomatică” a fost prezentă în Benghazi, adăugând că Guvernul păstrează legătura cu membrii acestei misiuni. Apariţia neoficială a corpului diplomatic britanic a stârnit furia membrilor opoziţiei care au ordonat, oficialii britanici să fie reţinuţi într-o bază militară, informează Sunday

Opoziţia se teme de faptul că Gaddafi s-ar putea folosi de prezenţa acestora pentru a lansa noi acuzaţii, de data aceasta având dovezi privind intervenţia statelor vestice în tensiunile din Libia.

Ziarul britanic a adaugat că echipa diplomatică se afla într-o misiune de pregătire a terenului pentru vizita unui înalt reprezentant al diplomaţiei Regatului Unit.  Conform ultimelor ştiri publicate de Sunday Times, membrii SAS ţinuţi captivi în Libia au fost eliberaţi.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   cairo